Budyń Quinoa

Budyń Quinoa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Quinoa Pudding spróbować. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 10g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 17 minut. Jeśli masz wodę, odwodniony kokos, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Budyń Quinoa, Budyń Quinoa, oraz Budyń Quinoa Czekoladowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść komosę ryżową na drobnym sitku; umieść sito w dużej misce. Przykryj quinoa wodą. Używając rąk, pocierać ziarna przez 30 sekund; spłukać i odsączyć. Powtórz procedurę dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dobrze odcedzić i umieścić w dużym rondlu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do quinoa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
4
Dodaj 1 1/2 szklanki wody, skórkę pomarańczową, sól, cynamon i anyż. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do momentu wchłonięcia cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Wymieszać z mlekiem i cukrem; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 22 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w kokosie i rodzynki; dusić, odkryte, dodatkowe 20 minut lub aż mieszanina jest gęsta i kremowa, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
6
Usuń z ognia; wyrzucić wanilii, cynamon i anyż. Stopniowo dodaj 1 szklankę gorącego budyniu do jajka, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaninę do patelni, mieszając aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Każdą porcję udekorować skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
8
Uwaga: w razie potrzeby Zastąp 1 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii dla fasoli wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
9
Dodajemy ekstrakt waniliowy po ugotowaniu budyniu (na końcu kroku 3).
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 17 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn