Budyń jabłkowy babci
Pudding jabłkowy babci może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, mleko, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 19%. Spróbuj Chleb Graham mojej babci, Apple Party! From the Vault-Apple Craisin Bread Pudding, oraz Jabłkowy Budyń Chlebowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 7x11 cali.
W dużej misce, połączyć chleb, rodzynki i jabłka. W małym rondlu na średnim ogniu połączyć 1 szklankę brązowego cukru, 1 3/4 szklanki mleka i 1/4 szklanki margaryny. Gotować i mieszać, aż margaryna się rozpuści.
Wlać mieszaninę chleba w misce.
W małej misce, ubij razem cynamon, 1/2 łyżeczki wanilii i jajka.
Do przygotowanego naczynia wlać mieszankę chlebową, a na chleb wlać mieszankę jajeczną.
Piec w nagrzanym piekarniku 40 do 50 minut, lub do środka jest ustawiony i jabłka są miękkie.
Podczas pieczenia budyniu wymieszaj cukier, 1/4 szklanki brązowego cukru, 1/2 szklanki mleka i 1/2 szklanki margaryny w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia i wymieszać w 1 łyżeczce wanilii.
Podawać na budyniu chlebowym.