Placek kukurydziano-rozmarynowy z syropem balsamicznym

Placek kukurydziano-rozmarynowy z syropem balsamicznym
Ciasto z mąki kukurydzianej i rozmarynu z syropem balsamicznym wymaga z grubsza 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 503 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 60 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, mączka kukurydziana, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Placek Kukurydziany Z Syropem Rozmarynowym, Gotowanymi Gruszkami I Puszką, Kotlety Jagnięce Z Rozmarynem Z Chardą Szwajcarską I Syropem Balsamicznym, oraz Ciasto z Truskawkowym syropem balsamicznym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Do ciasta: masło i mąka 8-calowa okrągła patelnia do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
3
W średniej misce wymieszać mąkę kukurydzianą, mąkę tortową, mielony rozmaryn, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka TortowaMąka Tortowa
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
RozmarynRozmaryn
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Używając miksera stojącego z uchwytem łopatkowym, na małej prędkości ubijaj masło i wanilię razem, aż się połączą. Powoli dodajemy cukier puder. Po dodaniu cukru zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż będzie puszysta, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
5
Dodać żółtka i jajka, 1 na raz. Zmniejsz prędkość do średniej i dodaj kwaśną śmietanę. Na niskiej prędkości dodać suche składniki tylko do momentu włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
6
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej i wygładzić powierzchnię łopatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
SzpatułkaSzpatułka
7
Piec w dolnej trzeciej części piekarnika, aż ciasto będzie złote i odrywa się od boków patelni, o 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Przenieść patelnię do stojaka z drutu i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
9
Ciasto przełożyć z patelni na talerz i posypać cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
W małym rondlu umieść cukier, ocet balsamiczny i rozmaryn. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści, o 5 protokół. Wyrzucić gałązkę rozmarynu i pozostawić syrop do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
RozmarynRozmaryn
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Aby służyć, umieścić kawałek ciasta na talerzu; łyżka trochę syropu wokół talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn