Budyń cynamonowo-pomarańczowy
Budyń cynamonowo-Pomarańczowy to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 70 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka skórki pomarańczowej, mleko, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pudding jogurtowy kardamonowy z syropem miodowym z pomarańczy i cynamonu, Pudding Ryżowy Pomarańczowy Z Polewą Pomarańczowo-Żurawinową, oraz Budyń Z Mango I Kwiatem Pomarańczy, Herbatniki Polenta Pomarańczowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz dwie szklanki mleka, cukier, cynamon i sól w średnim rondlu na umiarkowanym ogniu, aby tuż poniżej gotować na wolnym ogniu. Dusić, często mieszając, przez 15 minut.
Ubij razem 1/2 szklanki mleka ze skrobią kukurydzianą i jajkiem w średniej misce, aż nie pozostaną żadne grudki. Stopniowo wlać podgrzewane mleko do miski, stale ubijając, a następnie przenieść masę budyniową z powrotem do garnka. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i gotować, stale mieszając łopatką, aż budyń zgęstnieje, 2 do 3 minut. Wymieszaj skórkę pomarańczową, sok, rum i wodę z kwiatu pomarańczy i gotuj przez minutę dłużej.
Przełożyć budyń do małych kubków budyniowych lub jednej dużej miski. Schłodzić w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub do momentu ustawienia. Aby uniknąć tworzenia się skóry na wierzchu budyniu, przykryj powierzchnię folią.