Budyń Chlebowy Z Kremem Kokosowym
Budyń chlebowy z kremem kokosowym jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 996 kalorii. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś ciężką śmietanę, śmietanę kokosową, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Truskawkowo-waniliowy budyń chlebowy z prażonym kokosem, Kokosowe babeczki Budyniowe z surowym lukrem Makadamia (bezmleczne), oraz Tajski kokosowy budyń chlebowy z kremem z kardamonu waniliowego (niskowęglowodanowy i bezglutenowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmaruj dno 9-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia ognioodpornego. Ułóż kostki chleba równomiernie w naczyniu. W dużej misce, ubić razem żółtka, całe jaja, mleko kokosowe, śmietana kokosowa, sól, gałka muszkatołowa,i buławy. Wymieszać 1 szklankę płatków kokosowych.
Wlać budyń na kostki chleba, delikatnie naciskając kostki chleba, aby namoczyć budyń.
Pozostawić mieszaninę na 1 godzinę, przykrytą, w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Wierzch puddingu posypać pozostałą 1/2 szklanki płatków kokosowych. Przykryj naczynie do pieczenia folią, szturchając kilka otworów w górnej części, aby uwolnić parę.
Umieść naczynie do pieczenia na patelni na stojaku piekarnika.
Wlać gorącą wodę do patelni do pieczenia, aby dojść do połowy boków naczynia do pieczenia.
Piec, aż budyń będzie jędrny w dotyku, około 1 godziny i 15 minut.
Wyjąć folię i piec jeszcze 15 minut.
Usuń naczynie do pieczenia z łaźni wodnej i uruchomić go pod brojlerem, co najmniej 4 cale od ciepła, aż złoty, 1 do 2 protokół.
Niech budyń ostygnie całkowicie. Przykryć szczelnie folią i przechowywać w lodówce.
Polać sosem poszczególne porcje budyniu, według uznania. Top z tosty kokosowe i podawać.
Zrobić sos czekoladowy tuż przed podaniem budyniu.
Umieść czekoladowe chipsy w średniej żaroodpornej misce. W małym rondlu, doprowadzić krem do gotować na małym ogniu; natychmiast wyjąć go z ognia i wlać go na chipsy czekoladowe.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.