Budyń Chlebowy Z Karczocha
Budyń chlebowy z karczocha wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 726 kalorii, 35g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sól i pieprz, ząbek czosnku, chleb na zakwasie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Podobne przepisy to Budyń chlebowy ze szpinakiem i karczochem, Budyń chlebowy z pora i karczocha, oraz Budyń chlebowy z boczkiem, porem i karczochem.
Instrukcje
Pieczywo tostować bezpośrednio na stojakach piekarnika do wyschnięcia i lekko złocistego, około 3 minut. Przetrzyj 1 stronę tosta z ciętymi bokami ząbka czosnku. Obniż temperaturę piekarnika do 37
Posmaruj dno naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali 1 łyżką oleju z karczocha i ułóż jedną trzecią tostów w jednej warstwie. Wierzch z połową karczochów. Doprawić lekko solą i pieprzem, a na wierzch 1/3 sera. Powtórz z kolejną warstwą tostów, karczochów i sera i doprawić solą i pieprzem. Wierzch z pozostałym tostem i serem.
W misce wymieszaj mleko z jajkami. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać krem na chleb; przykryć folią.
Połóż kilka puszek na plastiku, aby utrzymać chleb w zanurzeniu.
Pozostawić namoczyć, aż większość kremu zostanie wchłonięta, około 15 minut.
Umieść arkusz olejowanego papieru pergaminowego na wierzchu budyniu i przykryj folią.
Piec na środku piekarnika przez 30 minut.
Wyjąć folię i pergamin; piec przez 15 minut dłużej, lub do góry jest złoty.
Pozostaw budyń do ostygnięcia przez 15 minut przed pokrojeniem na kwadraty i podaniem.
Dodać do przodu: budyń można przygotować przez Krok 3 i schłodzić przez noc.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed kontynuowaniem.
Rekomendacja win: poszukaj pełnego smaku Chardonnay z odrobiną dębu, takich jak 2002 Tormaresca z Włoch lub 2000 Antonin Rodet Chteau de Chamirey Blanc z Francji.