Budyń chlebowy z ajerkoniakiem i suszonymi owocami
Ajerkoniak i budyń z suszonych owoców może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, kawałki owoców, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Budyń rogalikowy z karmelowym syropem z Ajerkoniaku, Chleb Ajerkoniasty Z Owocami, oraz Chleb Owocowy Ajerkoniak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz brandy i kawałki owoców w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia; odstawić na 1 godzinę.
Połączyć mleko, masło, wanilię i gałkę muszkatołową w średnim rondlu.
Podgrzewać do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi patelni utworzą się małe pęcherzyki, często mieszając (nie gotować).
Połączyć 2/3 szklanki cukru, jajka i żółtka w dużej misce.
Wlać gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj w powolnym, stałym strumieniu, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do rondla na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje (około 6 minut).
Połącz mieszankę chleba i owoców w dużej misce; wlać mieszaninę mleka na mieszaninę chleba.
Przenieś mieszaninę chleba do naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytego sprayem do gotowania.
Umieść naczynie w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do większego naczynia na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 375 przez 45 minut lub aż zestaw.