Budyń Chlebowy I
Budyń chlebowy może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 7% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 11. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 122 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką wodę, masło, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez bake bread pudding, Maltański budyń chlebowy (przy użyciu czerstwego chleba), oraz bread butter pudding, czyli jak zrobić bread butter pudding.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Rozpyl zapiekankę 8x11 cali z nieprzywierającym sprayem.
W dużej misce połączyć kostki chleba, 1 szklankę cukru, sól, cynamon i gałkę muszkatołową.
W razie potrzeby wymieszać z rodzynkami.
W innej misce zmiksuj mleko, roztopione masło i jajka.
Dodaj mokre składniki do wyschnięcia i wymieszaj bez przekształcania mieszanki Chlebowej w papkę.
Wlać mieszaninę do przygotowanego naczynia zapiekankowego.
Umieść naczynie zapiekankowe na większej patelni do pieczenia.
Wlać gorącą wodę do pieczenia około 1/3 z boku naczynia do zapiekanki, tworząc łaźnię wodną.
W małym rondlu połączyć 1/2 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą, 1 szklankę gorącej wody, 2 łyżki masła, sok z cytryny i skórkę z cytryny. Gotować na średnim ogniu, aż do bulgotania i zgęstnienia. Stale mieszaj, aby uniknąć przypalenia.
Podawać z budyniem chlebowym.