Budyń bananowy z kruszonką waniliową
Budyń bananowy z kruszonką waniliową może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 368 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz waniliowe ciasteczka waflowe, ekstrakt z wanilii, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Budyń Waflowy Viva Las Waniliowy, Budyń Bananowy Nilla Wafel, oraz Budyń Bananowy Nilla Wafel dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ubić żółtka z mąką kukurydzianą, 1/2 szklanki cukru i 1/4 łyżeczki soli. W średnim rondlu doprowadzić mleko do wrzenia. Stopniowo ubijaj mleko w żółtka, aż będzie gładkie.
Masę budyniową przełożyć do rondla i dodać likier bananowy. Gotować na umiarkowanym ogniu, ubijając, aż budyń będzie gęsty, o 3 protokół. Zeskrobać budyń do miski i ubić na zimnym maśle i wanilii. Przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce do schłodzenia, około 4 godzin.
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. W misce połącz wafle, cynamon, pozostałe 2 łyżeczki cukru i szczyptę soli. Wymieszać z roztopionym masłem.
Rozłóż kruszonkę na przygotowanej blasze do pieczenia; piec przez 15 minut, aż lekko zbrązowieje.
Łyżka posiekanych bananów do misek. Top z budyniem, posypać kruszonką i podawać od razu.