Budyń Winogronowo-Orzechowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj puddingu Winogronowo-orzechowego. Ten przepis służy 8. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier, płatki winogronowo-orzechowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Budyń Winogronowo-Orzechowy, Budyń Winogronowo-Orzechowy, oraz Chleb Z Orzechami Winogronowymi (Abm) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 8 x 8 szklane naczynie do pieczenia.
W średniej misce wlać ¾ szklanki orzechów winogronowych i odstawić, resztę zarezerwować do dekoracji.
W małym rondlu podgrzać mleko na średniej wysokości, aż się nie zagotuje.
Wlać mleko na orzechy winogronowe i odstawić na 5 minut.
W małej misce ubij razem jajka, cukier, wanilia, cynamon i gałka muszkatołowa, aż tylko połączone. Po zakończeniu namaczania orzechów winogronowych, powoli ubijaj 3 łyżki ciepłego mleka do mieszaniny jaj, aby hartować jajka. Następnie powoli wlać mieszaninę jaj do mleka i mieszanki Winogronowo-orzechowej stale ubijając aż do połączenia.
Pudding wlać do natłuszczonego naczynia do pieczenia.
Umieść naczynie w większej patelni do pieczenia, a następnie napełnij patelnię wodą, aż osiągnie około połowy strony naczynia do pieczenia (o głębokości budyniu).
Piec przez 55 minut lub aż budyń ustawi się w środku. Ostudzić i podawać z lodami waniliowymi i posypanymi winogronami orzechami.