Bucatini z zielonym groszkiem i pancettą
Bucatini z zielonym groszkiem i pancettą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 470 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.86 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, szalotkę, pancettę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bucatini Z Pancettą, Pomidorami I Cebulą, Bucatini z pancettą, Pecorino i pieprzem, oraz Bucatini z pancettą, serem i jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni, wirując, aby pokryć.
Dodać pancetta; gotować przez 10 minut lub aż rumiane i chrupiące, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć pancettę z patelni, zastrzegając 1 łyżkę kapieli na patelni; odstawić pancettę na bok.
Dodać szalotki; gotować przez 4 minuty lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodać groszek i czosnek; gotować przez 1 minutę, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj wino i tymianek. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się do 2 łyżek stołowych (około 3 minut).
Makaron ugotować we wrzącej wodzie z 1 łyżką soli koszernej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając dodatkowy tłuszcz.
Odcedzić makaron w durszlaku nad miską i rezerwy 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Dodać makaron, 2 łyżki oliwy z oliwek extra-virgin, 1/2 łyżeczki soli, i czarny pieprz do mieszaniny grochu; wrzucić dobrze. Wymieszać z płynem do gotowania.
Miejsce o 1 1/4 szklanki mieszanki makaronu w każdej z 4 płytkich misek; top każdej porcji równomiernie z tartym serem i pancetta.