Bułeczki Wiśniowo-Czekoladowe
Wiśniowo-czekoladowe bułeczki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje 37 centów za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz truskawkowy jogurt o niskiej zawartości tłuszczu, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cherry Chocolate Chip Scones, Cherry Chocolate Chip Scones, oraz Bisquick ® Cherry-Chocolate Chip Scones dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400. Spryskaj arkusz cookie sprayem do gotowania.
W średniej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i sól.
Pokrój w maśle, używając blendera do ciast, aż mieszanina wygląda jak drobna okruchy. Wymieszaj jogurt, wiśnie i wiórki czekoladowe (ciasto będzie wydawać się trochę kruche).
Na lekko posypanej mąką powierzchni uformuj ciasto w kulkę. Ciasto zagnieść lekko 10 razy. Podziel ciasto na pół. Na arkuszu ciastek poklepać każdą połowę ciasta w 6-calowe koło.
Pokrój każdy okrąg na 6 klinów, używając ostrego noża, ale nie oddzielaj klinów.
Piec 10 do 15 minut lub do złotego koloru. Natychmiast usuń z arkusza cookie do stojaka. Ostrożnie oddzielić kliny. Fajne 10 minut.