Brukselka z pancettą
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepisy do twojego repertuaru, brukselka z pancettą może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ta przystawka ma 209 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,86 USD za porcję. 92 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś brukselkę, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brukselka Z Pancettą, Brukselka z pancettą, oraz Brukselka z pancettą dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Częściowo ugotuj brukselkę w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, około 4 minut.
W międzyczasie rozgrzej olej na ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pancettę i smaż, aż zacznie chrupać, około 3 minut.
Dodaj czosnek i smaż na bladozłoty kolor, około 2 minut.
Dodaj brukselkę na tę samą patelnię i smaż, aż się rozgrzeje i zacznie brązowieć, około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Dodaj bulion i gotuj na wolnym ogniu, aż bulion zmniejszy się na tyle, aby pokryć brukselkę, około 3 minut.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Włoski można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum) z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum)
Aromaty wiśniowe i fioletowe, trwałe i zaokrąglone smaki przypraw i grzybów. Świetna struktura z elegancką finezją.Dobrze komponuje się z mięsami i sosami do makaronów mięsnych, drobiem i twardymi serami.