Brukselka z karmelizowaną szalotką
Brukselka z karmelizowaną szalotką to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 150 kalorii. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz gruboziarnistą sól koszerną, wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brukselka Z Karmelizowaną Szalotką, Brukselka Z Karmelizowaną Szalotką, oraz Brukselka Z Karmelizowaną Szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 3 łyżki masła na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki; posypać grubą koszerną solą i pieprzem. Smażyć na miękko i złoty, o 10 protokół.
Dodać ocet i cukier. Wymieszać do brązowego i szkliwione, o 3 protokół.
Przekrój brukselkę wzdłuż o połowę.
Pokrój wzdłuż na cienkie (1/8 cala) plastry.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kiełki, posypać solą i pieprzem. Sauté do brązowego na brzegach, 6 protokół.
Dodaj 1 szklankę wody i 3 łyżki masła. Sauté, aż większość wody odparuje i kiełki są miękkie, ale nadal jasnozielony, 3 protokół.
Dodać szalotki, doprawić solą i pieprzem.