Brukselka Belli z boczkiem
Brukselka z boczkiem Belli może być właśnie tym bezglutenowym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,63 USD za porcję. To danie główne ma 435 kalorii , 16 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do podania na talerzu, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jeśli masz boczek, bulion z kurczaka, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. 187 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 87% . Ta ocena jest niesamowita. Beef Stroganoff z pieczarkami Bella , La Bellan Italian Turkey Burger i Bacon Brussels Sprouts With Chanterelle Mushrooms są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Boczek włóż do dużej, głębokiej patelni i smaż na średnio-wysokim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż się równomiernie zrumieni, ale nie stanie się chrupiący, około 10 minut.
Wyjmij boczek łyżką cedzakową, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Zlej cały tłuszcz z boczku, oprócz 2 łyżek i wmieszaj oliwę z oliwek, masło, cebulę i czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Smaż i mieszaj, aż cebula zmięknie, a czosnek lekko się zrumieni, 5 do 7 minut.
Dodaj ocet balsamiczny i doprowadź do wrzenia; gotuj, aż płyn odparuje o 1/2 objętości.
Dodaj odłożony boczek, przekrojone na pół brukselki i bulion z kurczaka. Wymieszaj, a następnie doprowadź do wrzenia na wysokim ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż brukselka będzie miękka, ale nadal lekko jędrna, około 10 minut.