Brukselka Beignets z boczkiem Aïoli
Brukselka Beignets z boczkiem Aïoli może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, proszek do pieczenia, brukselkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Twist and Sprout: brukselka z boczkiem Pizza, Brukselka i boczek Crostini, oraz Brukselka z boczkiem.
Instrukcje
Posiekać 1/2 funta brukselki; Pozostałe brukselki pokroić na pół.
Podsmażyć posiekaną brukselkę w gorącej oliwie z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu 7 minut lub do złotego koloru; dodać czosnek i pokruszony czerwony pieprz. Podsmaż 30 sekund.
Mąkę i kolejne 3 składniki połączyć w dużej misce; ubić w mleku. Wymieszać gotowaną i niegotowaną brukselkę.
Wlać olej roślinny na głębokość 3 cali do holenderskiego piekarnika; podgrzać do 37
Upuść ciasto, ubijając łyżki stołowe do gorącego oleju. Smażyć beignets 2 minuty z każdej strony lub na złoty kolor.
Dobrze osuszyć na ręcznikach papierowych.