Brukowiec gruszkowo-żurawinowy z cytrusowym sosem budyniowym
Brukowiec gruszkowo-żurawinowy z cytrusowym sosem budyniowym może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 488 kalorii. 399 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Udaj się do sklepu i odbierz cytrusowy SOS budyniowy, mielone ziele angielskie, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sos Z Kremem Cytrusowym, Brukowiec Gruszkowo-Żurawinowy, oraz Piernik Żurawinowo-Gruszkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° z regałem w dolnej trzeciej. Danie do pieczenia masła.
W dużej misce wymieszać gruszki, żurawinę, cukier, skórkę pomarańczową, brandy i ziele angielskie.
Przelać nadzienie do naczynia do pieczenia i kropki z masłem.
Przykryć naczynie szczelnie folią i piec 20 minut.
Wyjmij folię i kontynuuj pieczenie, aż żurawina pęknie, a gruszki będą po prostu miękkie, 15 do 20 minut więcej.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól w misce, następnie dodać 3/4 szklanki plus 3 łyżki śmietany i mieszać tylko, aż ciasto uformuje. Zbierz ciasto w kulkę i przenieś na lekko posypaną mąką powierzchnię (ciasto będzie gęste i ciężkie; nie martw się.)
Delikatnie zagnieść ciasto 6 razy, a następnie wkleić na 8-calową rundę (o grubości około 1/3 cala).
Wytnij jak najwięcej rund za pomocą lekko posypanego mąką noża, przenosząc na arkusz papieru woskowego. Zbierz resztki i poklepać jeszcze raz, a następnie wyciąć więcej rund. (Będziesz miał około 16).
Ostrożnie, ale szybko, top gorące owoce z herbatnikami, układając w 1 warstwie.
Biszkopty posmarować pozostałą łyżką śmietany i posypać cukrem.
Kontynuuj piec placek, aż ciastka będą nadmuchane i złociste, 15 do 20 minut. Ostudzić 15 minut przed podaniem i polać sosem z kremem cytrusowym.
* Bruk można wykonać 3 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej. Podgrzać w piekarniku 177°, 20 do 30 minut.