Brioche Z Nadzieniem Czekoladowym

Brioche Z Nadzieniem Czekoladowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać Brioche wypełnione czekoladą spróbować. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 163 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cukier, chipsy czekoladowe, drożdże i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 51 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co nie jest takie super. Spróbuj Pieczone mascarpone Nadziewane daktylami z rukolą i Briochą, Świąteczny wypełniony Brioche centerpiece z pieczonym Camembert, oraz Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić drożdże i 1/4 łyżeczki cukru w mleku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
2
Odstawić 5 minut.
3
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
4
Miejsce 2 1/2 szklanki mąki i pozostały cukier w dużej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Dodaj wanilię do mieszanki mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MlekoMleko
6
Wlać mieszaninę mleka do dobrze. Beat ze średnią prędkością mikserem tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodać 1 jajko, żółtko i sól; ubijać aż się połączą. Stopniowo ubić w maśle. Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą. 8 minut), dodając wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
JajkoJajko
8
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 1/2 godziny lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Podziel ciasto na 16 równych porcji; uformuj porcje w kulki. Dodać wcięcia w każdej kuli, i tuck około 10 czekoladowe chipsy w każdym wcięcia. Pull ciasta na chipsy, i szczypta do zamknięcia czekolady w środku każdej kuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
CzekoladaCzekolada
FrytkiFrytki
CiastoCiasto
10
Umieścić rolki, szew boki w dół, w kubki muffin pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
11
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Lekko ubić Pozostałe jajko; umyć wierzch bułek jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
JajkoJajko
13
Piec w 350 przez 15 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W51 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn