Brioche Z Nadzieniem Czekoladowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać Brioche wypełnione czekoladą spróbować. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 163 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cukier, chipsy czekoladowe, drożdże i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 51 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co nie jest takie super. Spróbuj Pieczone mascarpone Nadziewane daktylami z rukolą i Briochą, Świąteczny wypełniony Brioche centerpiece z pieczonym Camembert, oraz Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i 1/4 łyżeczki cukru w mleku.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Miejsce 2 1/2 szklanki mąki i pozostały cukier w dużej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Dodaj wanilię do mieszanki mleka.
Wlać mieszaninę mleka do dobrze. Beat ze średnią prędkością mikserem tylko do połączenia.
Dodać 1 jajko, żółtko i sól; ubijać aż się połączą. Stopniowo ubić w maśle. Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą. 8 minut), dodając wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 1/2 godziny lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Podziel ciasto na 16 równych porcji; uformuj porcje w kulki. Dodać wcięcia w każdej kuli, i tuck około 10 czekoladowe chipsy w każdym wcięcia. Pull ciasta na chipsy, i szczypta do zamknięcia czekolady w środku każdej kuli.
Umieścić rolki, szew boki w dół, w kubki muffin pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Lekko ubić Pozostałe jajko; umyć wierzch bułek jajkiem.
Piec w 350 przez 15 minut lub do złotego koloru.