Brie i szałwia faszerowane kurczaka
Need a danie główne bezglutenowe? Brie i szałwia nadziewane kurczaka może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.86 za porcję. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 30g białka, oraz 13g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz prosciutto, ketchup pomidorowy heinz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 31 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Brie i szałwia faszerowane kurczaka, Kurczak faszerowany orzechami włoskimi, jabłkami i Brie, oraz Rolady z kurczaka nadziewane Chutney z Mango i Brie.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Ser pokroić na 6 równych porcji. Każdy kawałek sera udekorować dwoma liśćmi szałwii i owinąć plasterkiem szynki.
Ułożyć każdą wiązkę sera na jednej stronie piersi kurczaka z masłem. Złóż kurczaka, aby zamknąć nadzienie i zabezpieczyć je wykałaczkami.
Posypać równomiernie solą i pieprzem.
Posiekaj pozostałą szałwię. Ketchup wymieszać z octem balsamicznym, syropem klonowym, musztardą, czosnkiem i posiekaną szałwią do połączenia. Podzielić glazury na pół.
Posmaruj jedną porcję kurczaka.
Umieść kurczaka na grillu i zmniejsz temperaturę do średniej. Grilluj kurczaka przez 6 minut; obróć i podlej pozostałym sosem. Grill przez dodatkowe 10 minut, lub do momentu natychmiastowego odczytu termometr włożony do najgrubszej części mięsa rejestruje 165 stopni F (74 stopni C).
Zdejmij z grilla, namiot z folią i pozostaw na 5 minut. Mięso pokroić grubo i wachlarz do podania.