Brie & potato pizza
Jeśli chcesz dodać więcej Morze Śródziemne przepisy do skrzynki receptury, Brie & potato pizza może być przepis należy spróbować. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 978 kalorii. 9 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Mieszanka rozmarynu, oliwki, opakowanie sara lee gotowe walcowane podstawy pizzy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pizza Ziemniaczana Z Rozmarynem I Brie, Słodkie ziemniaki, pesto z jarmużu i Pizza Brie, oraz Pizza z Brie i żurawiną.
Instrukcje
Gotuj je na patelni z wrzącą osoloną wodą do miękkości, 5-7 minut. Uważaj, aby ich nie rozgotować, bo zaczną się rozpadać. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180C/200C / Gaz 6 i pokrój ser na cienkie plasterki.
Rozwiń ciasto do pizzy i jej pieczenia pergamin na blasze do pieczenia i rozsypać na plastry ziemniaków i sera.
Oliwki polać na całej pizzy, a następnie posypać rozmarynem.
Obficie skropić oliwą z oliwek, całość zmiażdżyć solą morską i czarnym pieprzem i piec 15 minut.
Podawać na gorąco, z pomidorem i cebulą lub pieprzową sałatką z rukoli.
Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz
Pizzę można łączyć z Sangiovese, winem Barbera i Shiraz. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico]()
Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico
#5 Wine Spectator Top 100 2009 Castello di Brolio wyraża wyrafinowaną elegancję, która jest charakterystyczna tylko dla terroir z Brolio. Jest to "bezszwowe wino" osiągane poprzez wybór najlepszych winogron Brolio, dojrzewających w barriques, z długim fining w butelce, która zwiększa jego szlachetną elegancję. Sangiovese z niewielką ilością Cabernet Sauvignon i Merlotw tym zbiorze udało się wreszcie Sangiovese wyrazić swój maksymalny potencjał. Intensywny rubinowy kolor z odcieniami granatu, ma piękny złożony bukiet. Czekolada / kawa i przyprawy podniebienia, to posiadaelegancka zawartość taniny i trwałe wykończenie.Chianti Classico jest szczególnie doskonałe jako uzupełnienie dań głównych na bazie mięsa, takich jak porchetta allo spiedo, flaczki, bistecca alla fiorentina, smalec Colonnata, wędliny i finocchiona di cinta senese. Chianti Classico świetnie komponuje się również z pół-dojrzałym serem pecorino Toscano, crostini alla toscana i fagioli al fiasco. Wino powinno być podawane w temperaturze 60-65°F.