Brick Chicken Baguette Sandwiches
Ceglane kanapki z bagietką z kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 427 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szalotki, serca palmowe, tymianek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Kanapki z bagietką z kurczaka w stylu Lao z rukolą, Kurczak Pod Cegłą, oraz Kurczak Ceglany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Dodać kurczaka do worka; uszczelnić. Marynować w lodówce 3 godziny, obracając od czasu do czasu.
Przygotować grill na średnim ogniu.
Połączyć majonez, rozmaryn i czosnek; odstawić.
Wyjmij kurczaka z worka, odrzucając marynatę.
Umieść kurczaka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 5 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Umieść paprykę i cebulę na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 6 minut z każdej strony lub do lekko zwęglonego.
Kurczaka pokroić po przekątnej na ziarno na cienkie plasterki. Cebulę oddzielić na krążki; paprykę pokroić w cienkie paski.
Mieszankę majonezową rozprowadzić równomiernie na ściętych bokach dolnej i górnej połowy chleba. Ułożyć ser równomiernie na dolnej połowie chleba. Ułóż cebulę, paprykę i serca palmowe równomiernie na serze; top z kurczakiem i rukolą.
Górną połowę chleba ułożyć na rukoli.
Bagietkę przeciąć na pół. Owinąć każdą połowę szczelnie folią.
Umieścić wypełnione połówki bagietki w lodówce; top z patelni żeliwnej lub innego ciężkiego przedmiotu.
Odstawić na co najmniej 2 godziny.
Każdą wypełnioną bagietkę pokroić na pół na 3 równe porcje.