Brazylijskie kulki z dorsza

Brazylijskie kulki z dorsza
Potrzebujesz bezmlecznej i peskatariańskiej przekąski ? Brazylijskie kulki z dorsza mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 158 kalorii . Za 1,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut . Ten przepis z Foodnetwork wymaga cebuli, soku z małży, filetów z dorsza i soli. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 47% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy to Codfish Salad , Oreo Balls i Almond Cacao Nut Balls .

Instrukcje

1
Włóż ziemniaki do garnka i zalej sokiem z małży. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie po nakłuciu widelcem, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Wyjmij ziemniaki łyżką cedzakową i włóż do miski. Do płynu do gotowania dodaj cebulę i liść laurowy; doprowadź do wrzenia przez 3 minuty. Gdy ziemniaki są jeszcze gorące, rozgnieć je tłuczkiem ręcznym i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodaj dorsza do gotującego się bulionu i gotuj, aż ryba stanie się nieprzezroczysta, około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
4
Wyjmij rybę łyżką cedzakową i dodaj do puree ziemniaczanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Do mieszanki ryb i ziemniaków dodaj jajka, kolendrę, ostry sos i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Mieszaj, aż dobrze się połączą. Przykryj folią spożywczą i schłódź w lodówce, aż całkowicie ostygnie i stężeje, co najmniej 4 godziny lub najlepiej całą noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
7
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Posmaruj blachę do pieczenia sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
8
Rozsyp bułkę tartą na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
9
Za pomocą łyżki do lodów uformuj schłodzoną mieszankę rybno-ziemniaczaną w 2-calowe kulki. Następnie obtocz każdą kulkę w bułce tartej, aby ją całkowicie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
10
Połóż klopsiki z dorsza na przygotowanej patelni i lekko spryskaj ich wierzch nieprzywierającym sprayem do smażenia. Dzięki temu będą naprawdę chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Piec, aż kulki z dorsza ładnie się zrumienią, około 20–25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
12
Połóż kulki z dorsza na półmisku i udekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Magazyn