Brazylijski Gulasz Rybny

Brazylijski Gulasz Rybny
Brazylijski gulasz rybny wymaga ok. 1 godzina i 5 minut od początku do końca. To danie główne ma 399 kalorii, 27g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.44 za porcję. 194 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka filetów tilapia, mleko kokosowe, pomidory w puszkach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mleko kokosowe w puszkach, możesz śledzić to danie główne z Zdrowe Tarty Limonkowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 94%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Brazylijski Gulasz Rybny, Brazylijski Gulasz Rybny, oraz Moqueca-Brazylijski Gulasz Rybny.

Instrukcje

1
W misce wymieszać sok z limonki, kminek, paprykę, czosnek, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać tilapię i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 20 minut, do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
3
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu. Szybko podsmaż cebulę na oleju 1 do 2 minut. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj paprykę, tilapię i pokrojone w kostkę pomidory do garnka w kolejnych warstwach.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
TilapiaTilapia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Wlać mleko kokosowe na mieszaninę. Przykryć garnek i dusić 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w kolendry i kontynuować gotowanie, aż tilapia jest całkowicie gotowane przez, kolejne 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
TilapiaTilapia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn