Boże Narodzenie Wassail z pieczonymi jabłkami
Świąteczny Wassail z pieczonymi jabłkami może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji hor d ' oeuvre. Ten przepis serwuje 20 i kosztuje 53 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Mieszanka koncentratu soku pomarańczowego, laski cynamonu, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Będzie hitem w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżką wynik 19% to danie jest raczej złe. Podobne przepisy są Christmas Wassail, Różowe Czerwone Świąteczne Jabłka, oraz Pieczona szynka i jabłka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Połówki jabłek, ścięte boki w dół, na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż jabłka będą miękkie, 10 do 15 minut.
Dusić 2 szklanki jabłecznika, goździków, ziela angielskiego i gałki muszkatołowej w dużym czajniku lub garnku przez 10 minut.
Dodać pozostały cydr jabłkowy, koncentrat soku pomarańczowego i koncentrat lemoniady; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Do wassailu wymieszać brązowy cukier; podgrzewać, aż prawie się zagotuje. Upieczone połówki jabłek i laski cynamonu wrzucić do wassail; podawać na ciepło.