Boże Narodzenie Stollen II
Boże Narodzenie Stollen II może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 192 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 36 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 20. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, sól, kandyzowane wiśnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka, Boże Narodzenie Stollen, oraz Boże Narodzenie Stollen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść owoce w misce z rumem i mocz przez co najmniej 1 godzinę.
Posypać 1 1/2 łyżki mąki do owoców, wraz z migdałami. Mieszaj do całkowitego wchłonięcia mąki.
W małej misce wymieszaj drożdże i 1 łyżeczkę cukru do wody.
Ogrzać mleko, aż będzie letnie, i mieszać z pozostałym cukrem, aż się rozpuści. Wymieszaj ekstrakt z migdałów i skórkę cytryny.
Umieść wszystko, ale 1/4 szklanki mąki w dużej misce z solą, i zrobić dobrze w centrum.
Wlać mieszaninę drożdży i wymieszać trochę mąki z krawędzi studni.
Dodać jajko i mieszaninę mleka i cukru. Ubij w zmiękczonym maśle.
Wymieszać razem, aby uformować ciasto.
Ciasto obrócić na obsypaną mąką powierzchnię roboczą. Zagnieść, używając pozostałej mąki, przez 15 minut, lub aż nie będzie już lepki. Zagnieść w owocach i migdałach. Miskę oczyścić i osuszyć, a wnętrze posmarować 1 łyżką roztopionego masła.
Wierzch ciasta posmarować 2 łyżeczkami roztopionego masła lub margaryny i umieścić w misce. Ciasto przykryć czystą ściereczką.
Odstawić na 2 godziny lub do podwojenia rozmiaru.
Rozwałkuj ciasto i pozostaw na 10 minut.
Rozwałkuj go na prostokąt o wymiarach 8 x 12 cali.
Posmarować pozostałym roztopionym masłem lub margaryną. Przynieś jedną długą stronę w poprzek, nakładając ją na miejsce szwem o około 1 cal. Delikatnie docisnąć krawędź, aby utrzymać ją na miejscu. Obsypanymi mąką dłońmi lekko zwężaj końce bochenka i delikatnie popychaj boki, aby ułożyć je w środku. Gotowy Bochenek powinien mieć około 3 1/2 cala szerokości i 14 cali długości.
Ułożyć bochenek na mące i posmarować pozostałym roztopionym masłem lub margaryną. Pozostaw go w ciepłym miejscu na 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 45 minut, lub do złotego i chrupiącego. Schłodzić na stojaku z drutu. Tuż przed podaniem stollen przesiać cukier cukierników na wierzch.