Boże Narodzenie Stollen
Boże Narodzenie Stollen może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 466 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Mieszanka mielonego cynamonu, soli, rodzynek sułtańskich i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Spróbuj Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka, Boże Narodzenie Stollen, oraz Boże Narodzenie Stollen dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłym mleku.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
W dużej misce, połączyć mieszaninę drożdży z jajkiem, cukier biały, sól, masło, i 2 szklanki mąki chlebowej; beat dobrze.
Dodaj pozostałą mąkę, 1/4 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto zacznie się łączyć, obróć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagnieść w porzeczkach, rodzynkach, suszonych wiśniach i skórce cytrusów. Kontynuuj ugniatanie, aż będzie gładkie, około 8 minut.
Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce, a następnie obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Lekko posmaruj prześcieradło. Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Zwiń marcepan w linę i umieść go na środku ciasta. Złożyć ciasto na pokrycie go; szczypta szwy razem do uszczelnienia.
Umieść Bochenek, szew w dół, na przygotowanej blasze do pieczenia. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku przez 10 minut, a następnie zmniejszyć ogień do 300 stopni F (150 stopni C) i piec przez kolejne 30 do 40 minut lub do złotego koloru. Pozostawić bochenek do ostygnięcia na stojaku z drutu. Schłodzony Bochenek polać cukrem cukierniczym i posypać cynamonem.