Bourbon-Ciasto Czekoladowe Z Lukrem Pralinowym
Bourbon-ciasto czekoladowe z lukrem Pralinowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje 88 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 3 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, glazurę bourbon, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pralinki migdałowe z lukrem Mascarpone i korą czekoladową, Bourbon Praline Cake, oraz Babeczki czekoladowe Bourbon z polewą czekoladową i polewą Bourbon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmaruj DNA 3 (8-calowych) okrągłych patelni do ciast; linia z papierem woskowym. Tłuszcz i mąka papier woskowy i boki patelni; odstaw patelnie na bok.
Gotować pierwsze 3 składniki w rondlu na małym ogniu, stale mieszając, 3 do 5 minut lub aż masło topi się i mieszanina jest gładka; zdjąć z ognia, i ostudzić.
Ubić maślankę i kolejne 3 składniki na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będą gładkie.
Dodać mieszaninę masła do mieszaniny maślanki, ubijając do wymieszania.
Połączyć cukier, mąkę i sól; stopniowo dodawać do mieszaniny maślanki, ubijając aż do wymieszania. (Ciasto będzie cienkie.)
Równomiernie wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 28 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojakach z drutu. (Warstwy ciasta pojawią się cienkie.)
Rozprowadzić około 1/2 szklanki czekoladowego Ganache między każdą warstwą ciasta; rozłożyć pozostały czekoladowy Ganache na bokach ciasta. (Nie mróz wierzchu ciasta.) Ciasto schłodzić 30 minut.
Wlać ciepły lukier Pralinowy powoli na wierzchu ciasta, rozprzestrzeniając się na krawędzie. (Przykryć i odstawić do 24 godzin, w razie potrzeby.)
Przebić około 25 otworów w górnej części ciasta za pomocą drewnianego lub metalowego szpikulca.
Na ciasto polewamy ciepłą polewą Bourbon.