Bourbon-Ciasto Czekoladowe Z Lukrem Pralinowym

Bourbon-Ciasto Czekoladowe Z Lukrem Pralinowym
Bourbon-ciasto czekoladowe z lukrem Pralinowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje 88 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 3 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, glazurę bourbon, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pralinki migdałowe z lukrem Mascarpone i korą czekoladową, Bourbon Praline Cake, oraz Babeczki czekoladowe Bourbon z polewą czekoladową i polewą Bourbon dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Nasmaruj DNA 3 (8-calowych) okrągłych patelni do ciast; linia z papierem woskowym. Tłuszcz i mąka papier woskowy i boki patelni; odstaw patelnie na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
2
Gotować pierwsze 3 składniki w rondlu na małym ogniu, stale mieszając, 3 do 5 minut lub aż masło topi się i mieszanina jest gładka; zdjąć z ognia, i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Ubić maślankę i kolejne 3 składniki na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Dodać mieszaninę masła do mieszaniny maślanki, ubijając do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
5
Połączyć cukier, mąkę i sól; stopniowo dodawać do mieszaniny maślanki, ubijając aż do wymieszania. (Ciasto będzie cienkie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
6
Równomiernie wlać ciasto do przygotowanych patelni.
7
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 28 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojakach z drutu. (Warstwy ciasta pojawią się cienkie.)
9
Rozprowadzić około 1/2 szklanki czekoladowego Ganache między każdą warstwą ciasta; rozłożyć pozostały czekoladowy Ganache na bokach ciasta. (Nie mróz wierzchu ciasta.) Ciasto schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Wlać ciepły lukier Pralinowy powoli na wierzchu ciasta, rozprzestrzeniając się na krawędzie. (Przykryć i odstawić do 24 godzin, w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
PralinyPraliny
11
Przebić około 25 otworów w górnej części ciasta za pomocą drewnianego lub metalowego szpikulca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
12
Na ciasto polewamy ciepłą polewą Bourbon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 3 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn