Bouillabaisse Z Kurczaka
Need a dairy free main course? Kurczak Bouillabaisse może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 1825 kalorii, 124g białka, oraz 116g tłuszczu każdy. Na 8,34 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz przecier pomidorowy, bulion z kurczaka, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse Z Kurczaka, oraz Bouillabaisse Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i obficie doprawić solą, pieprzem i rozmarynem.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu w dużym piecu holenderskim i brązowych kawałki kurczaka w partiach, aż ładnie rumiane na całym, o 5 do 7 minut na partię.
Przenieść rumiane kawałki kurczaka na talerz i odstawić.
Obniżyć ogień do średnio-niskiego i dodać do garnka czosnek, szafran, nasiona kopru włoskiego, przecier pomidorowy, bulion z kurczaka, białe wino, Pernod, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Wymieszać i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie, i gotować na wolnym ogniu przez 30 do 40 minut, aż czosnek jest bardzo delikatny, mieszając od czasu do czasu.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Ostrożnie wlać sos do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Puree aż będzie gładkie. Powrót sos do holenderskiego pieca i dodać pokrojone ziemniaki i rumiane kawałki kurczaka z ich sokami. Wymieszać ostrożnie.
Przykryć garnek i piec przez 45 do 55 minut, aż ziemniaki będą miękkie i kurczak jest gotowy. Sprawdź przyprawy i podawaj na gorąco w płytkich miseczkach z dużymi dollops Rouille i kromkami chrupiącego chleba.
Czosnek i sól umieścić na desce do krojenia i razem mielić.
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Dodaj żółtko, sok z cytryny, szafran i płatki czerwonej papryki. Proces do gładkiej.
Po uruchomieniu maszyny wlej oliwę z oliwek cienkim, stałym strumieniem przez rurę zasilającą, aby uzyskać gęstą emulsję majonezową.
Przenieść rouille do miski i przechowywać go w lodówce, aż będzie gotowy do podania.