Bouillabaisse

Bouillabaisse
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Bouillabaisse może być spektakularny przepis spróbować. Na 6,07 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 709 kalorii, 49g białka, oraz 38 g tłuszczu. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka pomidorów śliwkowych, majonezu, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse, oraz Bouillabaisse dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić rouille: majonez, pieczoną czerwoną paprykę, oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek i szczyptę soli w blenderze na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przenieść do małej miski; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Przygotować bouillabaisse: zetrzeć miąższ pomidora na dużych otworach tarki pudełkowej do skórek; zarezerwować Skórki osobno. Obierz i rozwal krewetki, rezerwując muszle i ogony na bulion; oczyść i odkaż małże. Owoce morza przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BouillabaisseBouillabaisse
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
1
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj muszle krewetek i ogony i gotować, mieszając, aż jasny czerwony, o 3 protokół. Wymieszać w koncentracie pomidorowym, aż włączone, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Dodaj sok z małży, 4 szklanki wody, zarezerwowane skórki pomidora, skórka pomarańczowa i 1/4 szklanki pokrojonego kopru włoskiego. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do medium; gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do około 4 filiżanek, 12 do 15 minut. Odcedzić bulion przez sito o drobnych oczkach ustawione nad miską, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać płyn; zarezerwować bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wytrzeć garnek i podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodać pozostały Koper, szalotka, czosnek i szczyptę soli; częściowo przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż Koper zacznie mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Dodaj zarezerwowany starty miąższ pomidora i gotuj, mieszając, aż lekko zgęstnieje, około 2 minut. Zamieszaj szafran, następnie dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o około dwie trzecie, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj zarezerwowany bulion i wróć do gotowanego na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
8
Dodaj małże do garnka; przykryć i gotować 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Dodać grube kawałki ryby i gotować, przykryte, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Dodaj pozostałe ryby i krewetki i gotować, pokryte, aż małże otworzyć i ryby i krewetki są po prostu gotowane przez, 3 do 4 Więcej minut. (Należy wyrzucić małże, które się nie otwierają.) Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
11
Rozłóż bagietkę z rouille i podawaj z bouillabaisse.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
BagietkaBagietka
12
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
13
Zdjęcia Con Poulos

Składniki

1bagietka w plasterkach i tostachbagietka w plasterkach i tostach4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałkiziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1koper włoski, ćwiartowany, rdzeniowany i cienko krojonykoper włoski, ćwiartowany, rdzeniowany i cienko krojony6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ryby białe (takie jak dorsz, Żabnica lub okoń czarnomorski), pokrojone na 3-calowe kawałkiryby białe (takie jak dorsz, Żabnica lub okoń czarnomorski), pokrojone na 3-calowe kawałki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek, grubo posiekanyczosnek, grubo posiekany2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany6krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna12 łyżeczki czosnku w proszkuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pudełko suszonego spaghettipudełko suszonego spaghetti23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1szeroki pasek skórka pomarańczowaszeroki pasek skórka pomarańczowa6krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony pieprzŚwieżo zmielony pieprz4pomidory śliwkowe, połówki wzdłużpomidory śliwkowe, połówki wzdłuż591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana słoiczka pieczonej czerwonej papryki, osuszona i poklepana na suchoposiekana słoiczka pieczonej czerwonej papryki, osuszona i poklepana na sucho1szczyptaMałe nitki szafranoweMałe nitki szafranowe1łyżka czerwony ocet winnyszalotka, cienko pokrojonaszalotka, cienko pokrojona4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.shell-on shrimpshell-on shrimp23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia47
Magazyn