Bouillabaisse

Bouillabaisse
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Bouillabaisse może być spektakularny przepis spróbować. Na 6,07 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 709 kalorii, 49g białka, oraz 38 g tłuszczu. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka pomidorów śliwkowych, majonezu, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse, oraz Bouillabaisse dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić rouille: majonez, pieczoną czerwoną paprykę, oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek i szczyptę soli w blenderze na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przenieść do małej miski; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Przygotować bouillabaisse: zetrzeć miąższ pomidora na dużych otworach tarki pudełkowej do skórek; zarezerwować Skórki osobno. Obierz i rozwal krewetki, rezerwując muszle i ogony na bulion; oczyść i odkaż małże. Owoce morza przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BouillabaisseBouillabaisse
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
1
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj muszle krewetek i ogony i gotować, mieszając, aż jasny czerwony, o 3 protokół. Wymieszać w koncentracie pomidorowym, aż włączone, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Dodaj sok z małży, 4 szklanki wody, zarezerwowane skórki pomidora, skórka pomarańczowa i 1/4 szklanki pokrojonego kopru włoskiego. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do medium; gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do około 4 filiżanek, 12 do 15 minut. Odcedzić bulion przez sito o drobnych oczkach ustawione nad miską, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać płyn; zarezerwować bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wytrzeć garnek i podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodać pozostały Koper, szalotka, czosnek i szczyptę soli; częściowo przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż Koper zacznie mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Dodaj zarezerwowany starty miąższ pomidora i gotuj, mieszając, aż lekko zgęstnieje, około 2 minut. Zamieszaj szafran, następnie dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o około dwie trzecie, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj zarezerwowany bulion i wróć do gotowanego na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
8
Dodaj małże do garnka; przykryć i gotować 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Dodać grube kawałki ryby i gotować, przykryte, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Dodaj pozostałe ryby i krewetki i gotować, pokryte, aż małże otworzyć i ryby i krewetki są po prostu gotowane przez, 3 do 4 Więcej minut. (Należy wyrzucić małże, które się nie otwierają.) Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
11
Rozłóż bagietkę z rouille i podawaj z bouillabaisse.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
BagietkaBagietka
12
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
13
Zdjęcia Con Poulos

Składniki

1bagietka w plasterkach i tostachbagietka w plasterkach i tostach454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałkiziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1koper włoski, ćwiartowany, rdzeniowany i cienko krojonykoper włoski, ćwiartowany, rdzeniowany i cienko krojony680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeryby białe (takie jak dorsz, Żabnica lub okoń czarnomorski), pokrojone na 3-calowe kawałkiryby białe (takie jak dorsz, Żabnica lub okoń czarnomorski), pokrojone na 3-calowe kawałki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek, grubo posiekanyczosnek, grubo posiekany2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany6krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna11 łyżka suszonego oreganoświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepudełko suszonego spaghettipudełko suszonego spaghetti22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1szeroki pasek skórka pomarańczowaszeroki pasek skórka pomarańczowa6krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony pieprzŚwieżo zmielony pieprz4pomidory śliwkowe, połówki wzdłużpomidory śliwkowe, połówki wzdłuż591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana słoiczka pieczonej czerwonej papryki, osuszona i poklepana na suchoposiekana słoiczka pieczonej czerwonej papryki, osuszona i poklepana na sucho1szczyptaMałe nitki szafranoweMałe nitki szafranowe1łyżka czerwony ocet winnyszalotka, cienko pokrojonaszalotka, cienko pokrojona454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeshell-on shrimpshell-on shrimp22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia47
Magazyn