Boston baked beans
Boston baked beans może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1015 kalorii. Ten przepis służy 6. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 18 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pietruszkę, brzuch wieprzowy, paluszki selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Boston Baked Beans, Boston Baked Beans, oraz Boston Baked Beans.
Instrukcje
Moczyć fasolę w dużej misce z zimną wodą przez co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Fasolę odcedzić, opłukać i włożyć do dużej, ognioodpornej zapiekanki z 1,5 litrem wody. Gotuj przez 10 minut, odtłuszczając wszelkie szumowiny, które pojawiają się na powierzchni.
Dodaj cebulę, seler, marchew, musztarda Dijon, cukier, melasa lub melasa i pomidor czysty. Mieszaj, aż wszystko będzie dobrze wymieszane, a następnie zakopuj kawałek wieprzowiny wśród fasoli. Przykryć szczelnie i gotować w piekarniku przez 2-2 godziny, aż fasola i wieprzowina będą bardzo miękkie. Sprawdź w połowie czasu gotowania i uzupełnij gorącą wodą z czajnika, jeśli to konieczne.
Wyjmij wieprzowinę z garnka.
Pokroić na duże kawałki i podawać z fasolą, posypaną natką pietruszki.