Borówkowe ciasto śmietankowe z polewą sernikową
Borówkowy tort śmietankowy z polewą sernikową wymaga z grubsza 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 448 kalorii, 10g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2310 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jeśli masz masło, proszek do pieczenia, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Muffiny jagodowe, brzoskwiniowe i śmietankowe, Ciasto śmietankowe z polewą maślaną, oraz Ciasto Borówkowo-Bananowe Z Lukrem Z Serem Śmietankowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 160c / konwencjonalny 180C / gaz 4 i masło i ułóż podstawę luźnej okrągłej blachy o średnicy 22 cm z nieprzywierającym papierem do pieczenia lub wielokrotnego użytku
W misce umieścić masło, cukier, jajka,mąkę, proszek do pieczenia i wanilię. Ubijaj drewnianą łyżką przez 2-3 minuty lub ręcznym ubijakiem elektrycznym przez 1-2 minuty,aż będzie jaśniejszy i dobrze wymieszany. Wsypać 4 łyżki śmietany, następnie dużą łyżką wymieszać połowę borówek.
Wrzucić mieszaninę do puszki i rozprowadzić na poziomie.
Piec przez 50 minut, aż wzrośnie, czuje się jędrny w dotyku i sprężyny z powrotem, gdy lekko naciśnięty. Schłodzić przez 10 minut, a następnie wyjąć z puszki i odkleić papier lub podszewkę. Pozostawić do zakończenia chłodzenia na stojaku z drutu.
Aby lukier, ubić miękki ser z cukrem pudrem i pozostałą śmietaną w misce, aż będzie gładki i kremowy.
Rozłóż na wierzchu schłodzonego ciasta (nie bądź niecierpliwy, ponieważ lukier topi się, jeśli ciasto jest zbyt ciepłe) i rozsypać z pozostałymi jagodami. Ciasto będzie trzymać w lodówce przez kilka dni. Doprowadzić go do temperatury pokojowej na około godzinę przed podaniem.