Bomba czekoladowo-truskawkowa
Czekoladowo-Truskawkowa Bomba wymaga od początku do końca około 40 minut. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 5 g białka i 28 g tłuszczu. Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16 osobom. Udaj się do sklepu i kup diabelską mieszankę na ciasto, ekstrakt waniliowy, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 4 osoby wypróbowały ten przepis i polubiły go. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt spektakularny wynik łyżką wynoszący 29%. Podobne przepisy to Strawberry Brownie Bombe, Czekoladowo-pomarańczowa bomba Alaska z gorącym sosem czekoladowym i Rippled Chocolate Bombe.
Instrukcje
Nasmaruj tłuszczem i mąką trzy okrągłe formy do pieczenia (8 lub 9 cali); odłożyć na bok. Przygotuj ciasto na ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podzielić równomiernie i wlać do przygotowanych foremek.
Piec w temperaturze 350° przez 22-25 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy na metalową kratkę, aby całkowicie ostygły.
Zarezerwuj 6-7 truskawek do dekoracji. Zmiksuj tyle pozostałych truskawek, aby zmierzyć 1 filiżankę; odłożyć na bok. W małej misce, którą można używać w kuchence mikrofalowej, posyp żelatyną koncentrat soku; odstaw na 5 minut. Kuchenka mikrofalowa na dużej mocy 1 minuta. Mieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści; odłożyć na bok. W małej misce ubij 1 szklankę ciężkiej śmietanki do ubijania, aż będzie sztywna; odłożyć na bok.
Aby przygotować nadzienie, w dużej misce utrzyj serek śmietankowy, cukier i wanilię na gładką masę. Ubić w puree truskawkowym. Stopniowo dodawaj mieszaninę żelatyny; mieszaj, aż będzie gładkie. Stopniowo dodawaj bitą śmietanę; odłożyć na bok.
Wyłóż miskę o pojemności 12 filiżanek 2-3 długimi arkuszami plastikowej folii, tak aby końce plastiku wystawały poza krawędzie na co najmniej 6 cali. (Średnica na górze miski musi wynosić 8-1/2 lub 9-1/2 cala, w zależności od wielkości formy do pieczenia.)
Delikatnie dociśnij jedną warstwę ciasta do dna przygotowanej miski.
Nałóż około połowy nadzienia na warstwę ciasta w misce; przykryć drugą warstwą ciasta. Delikatnie dociśnij warstwę ciasta.
Pozostałym nadzieniem rozsmaruj ciasto. Przykryj pozostałą warstwą ciasta. Delikatnie dociśnij. Przykryj ciasto luźnymi końcami folii i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
W małej misce ubij cukier puder i pozostałe 2 szklanki ciężkiej śmietanki do ubijania na sztywną masę. Odkryj górną część bomby w misce. Odwróć na talerz do serwowania; zdejmij i wyrzuć plastikowe opakowanie. Mroźna bomba ze słodzoną bitą śmietaną.
W kuchence mikrofalowej rozpuść kawałki czekolady i olej; mieszaj, aż będzie gładka.
Przenieść do wytrzymałego, małego plastikowego patyczka z możliwością ponownego zamknięcia.
Wytnij małą dziurkę w dolnym rogu torby. Delikatnie ściśnij torebkę i posyp bombę czekoladą.
Udekoruj według uznania zarezerwowanymi truskawkami.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz wypróbować NV Wilson Creek Almond Anniversary Edition. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
![Edycja rocznicowa NV Wilson Creek Almond]()
Edycja rocznicowa NV Wilson Creek Almond
Ten nagrodzony złotym medalem szampan nazywany jest także szampanem „OH MY GOSH”®. To białe wino musujące jest naturalnie fermentowane i zawiera niewielką domieszkę czystych migdałów, dzięki czemu z pewnością zachwyci Twoich gości. Niezbędny szampan, który sprawi, że każda okazja będzie wyjątkowa. Świetne do deserów, przytulania, wanien z hydromasażem, pikników, kominków, brunchów i przyjęć. Bardzo popularny na wszystkich weselach tutaj.