Bok Choy z sosem ostrygowym
Bok Choy z sosem ostrygowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 276 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosu sojowego, sos ostrygowy, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Baby Bok Choy z sosem ostrygowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia, dodać bok choy, i blanszować przez 1 minutę.
Spłucz i spłucz pod zimną wodą, aby zachować jasnozielony kolor liści. Delikatnie ściśnij każdy bok choy, aby usunąć nadmiar wody.
Wymieszać razem czas, sos ostrygowy, sos sojowy, wino ryżowe, i cukier w małej misce.
Posyp skrobię kukurydzianą i mieszaj, aż się rozpuści.
Rozgrzać olej w woku na średnim ogniu.
Dodaj imbir i czosnek i smażyć przez 15 sekund.
Dodać bok choy i smażyć przez 1 minutę.
Dodać mieszaninę bulionu i mieszać, aż sos zgęstnieje i pokryje Choy bok.
Przełożyć do miski i podawać na gorąco.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;