Bogate i kremowe puree ziemniaczane

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj bogatych i kremowych puree ziemniaczanego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 536 kalorii, 7G białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Mieszanka ciężkiej śmietany, koszernej soli i pieprzu, ziemniaków Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tłuczone Ziemniaki Bogate I Kremowe, Tłuczone słodkie ziemniaki bogate w masło, oraz Bogaty i kremowy puree kalafior dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w holenderskim piekarniku lub dużym garnku. Przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i zmniejszyć do gotować. Gotuj do miękkości i nie ma oporu, gdy ziemniaki są szturchane nożem do parowania.
Ziemniaki obrać ostrożnie pod chłodną bieżącą wodą. Peelingi powinny łatwo ześlizgnąć się.
Przenieść ziemniaki do dużej miski, jak je obrać. Przekaż ziemniaki przez ricer lub młyn spożywczy ustawiony nad miską miksera stojącego.
Do ziemniaków dodajemy roztopione masło i połowę śmietany.
Ubijaj na małej prędkości za pomocą wiosła, aż śmietana i masło zostaną włączone, około 30 sekund. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż będzie gładka i kremowa, około 1 minuty. Dostosuj do pożądanej konsystencji z większą ilością kremu i/lub bulionu z kurczaka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Utrzymuj ciepło do podania.