Bogata Wołowa Zupa Jęczmienna
Bogata wołowa zupa jęczmienna to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 35g białka, oraz 34g tłuszczu. 69 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka liści laurowych, marchew, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Seria zupy wołowej-część 2: zupa wołowo-jęczmienna, Bogata Cebulowa Zupa Wołowa, oraz Zupa jęczmienna wołowa dla 2 dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać oliwę w dużym garnku lub holenderskim piekarniku, takim jak Le Creuset.
Dodaj oxtails, 1 łyżeczka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut, aż rumiane na całym.
Usuń oxtails z rowkiem łyżką i rezerwy.
Dodaj pory, marchew, cebula, seler i czosnek do tłuszczu w garnku i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut, aż warzywa zaczną brązowieć. Gałązki tymianku związać sznurkiem kuchennym i dodać do garnka wraz z liśćmi laurowymi. Powrót Wołów do garnka i dodać bulion, 1 łyżeczka soli i 1 łyżeczka pieprzu. Podnieść ogień i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Odrzuć wiązkę tymianku i liście laurowe, a następnie usuń tłuszcz.
W międzyczasie zagotować 4 szklanki wody i dodać jęczmień. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, odcedzić i odstawić.
Gdy zupa będzie gotowa, dodaj jęczmień i gotuj zupę przez kolejne 15 lub 20 minut, aż jęczmień będzie miękki. W zależności od zasolenia bulionu, zupa może potrzebować kolejnej łyżeczki soli i trochę pieprzu.
Podawać na gorąco, z wołami lub bez.