Bogata Wołowa Zupa Jęczmienna

Bogata Wołowa Zupa Jęczmienna
Bogata wołowa zupa jęczmienna to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 35g białka, oraz 34g tłuszczu. 69 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka liści laurowych, marchew, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Seria zupy wołowej-część 2: zupa wołowo-jęczmienna, Bogata Cebulowa Zupa Wołowa, oraz Zupa jęczmienna wołowa dla 2 dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzać oliwę w dużym garnku lub holenderskim piekarniku, takim jak Le Creuset.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodaj oxtails, 1 łyżeczka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut, aż rumiane na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Usuń oxtails z rowkiem łyżką i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Dodaj pory, marchew, cebula, seler i czosnek do tłuszczu w garnku i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut, aż warzywa zaczną brązowieć. Gałązki tymianku związać sznurkiem kuchennym i dodać do garnka wraz z liśćmi laurowymi. Powrót Wołów do garnka i dodać bulion, 1 łyżeczka soli i 1 łyżeczka pieprzu. Podnieść ogień i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Odrzuć wiązkę tymianku i liście laurowe, a następnie usuń tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
OxtailOxtail
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
W międzyczasie zagotować 4 szklanki wody i dodać jęczmień. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, odcedzić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
7
Gdy zupa będzie gotowa, dodaj jęczmień i gotuj zupę przez kolejne 15 lub 20 minut, aż jęczmień będzie miękki. W zależności od zasolenia bulionu, zupa może potrzebować kolejnej łyżeczki soli i trochę pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Opcjonalnie Starty Ser Cheddar I Pokrojona Zielona CebulaOpcjonalnie Starty Ser Cheddar I Pokrojona Zielona Cebula
8
Podawać na gorąco, z wołami lub bez.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn