Bochenek Oliwkowy
Oliwkowy Bochenek to Wegetariańskie przystawka. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 444 kalorie. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka proszku do pieczenia, sól koszerna, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Spróbuj Cheddar Olive Loaf, Bochenek Z Oliwek Orkiszowych, oraz Szparagi, suszone pomidory i oliwki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Spryskaj standardową nieprzywierającą patelnię bochenkiem sprayem warzywnym, wyłóż papierem do pergaminu i odstaw na bok.
Umieść mąkę i proszek do pieczenia w misce robota kuchennego i pulsuj przez 5 sekund.
Suche składniki wlać do dużej miski. Wymieszać z oliwkami i tapenadą.
Ubij razem jajka, oliwę z oliwek, mleko, miód i sól.
Dodać tę mieszaninę do suchych składników i wymieszać, aby połączyć; nie mieszać, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę do przygotowanego bochenka i wstawić do piekarnika.
Piec przez 75 do 80 minut, aż temperatura wewnętrzna wynosi 210 stopni F, lub wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta.
Wyjmij bochenek z patelni i pozostaw do ostygnięcia na stojaku przed podaniem.
Oliwki mieszane 1/2 funta
2 filety anchois, opłukane
1 mały ząbek czosnku, mielony
2 do 3 listków świeżej bazylii
1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Oliwki dokładnie opłukać w chłodnej wodzie.
Umieść wszystkie składniki w misce robota kuchennego. Proces łączenia, zatrzymując się, aby zeskrobać po bokach miski, aż mieszanina stanie się grubą pastą, w sumie około 1 do 2 minut.
Przełożyć do miski i podawać.