Bochenek mleka i miodu
Mleko i miód Bochenek to napój, który służy 3. Jedna porcja zawiera 1743 kalorii, 43g białka, oraz 37g tłuszczu. Za $1.75 za porcję, ten przepis okładki 49% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, mąkę, ciepłą wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 5 godzin. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 76%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czekoladowe mleko z orzechów laskowych i miód cynamonowe mleko nerkowca / Beyond migdały, Czekolada mleczna, Daktyl i Bochenek orzecha włoskiego, oraz Bochenek Musztardy Miodowej.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Pozwól drożdżom usiąść, aż zaczną tworzyć bąbelki.
Dodaj miód, masło i sól do mieszanki drożdżowej. Mieszaj mąkę po jednej filiżance na raz, zaczynając od żyta. Gdy ciasto zacznie sztywnieć, wyłóż je na dobrze posypaną mąką powierzchnię. Ugniataj przez 5 minut, dodając mąkę w razie potrzeby.
Umieść w natłuszczonej misce i obróć raz, aby naoliwić powierzchnię ciasta. Przykryj wilgotną szmatką. Pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się, około 1 do 2 godzin.
Wybijaj ciasto i ponownie ugniataj, aż będzie gładkie. Podziel na 3 bochenki i ugniataj jeszcze przez kilka minut.
Umieść bochenki w trzech naoliwionych patelniach. Pozostaw do wyrośnięcia do podwójnego, 1 do 2 godzin.
Piecz w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 20 do 30 minut lub na złoty kolor. Schłodź na patelniach przez 10 minut, a następnie wyjdź na blat lub ruszt, aby całkowicie ostygł.