Bochenek bananowy z Nutellą®
Bochenek bananowy z Nutellą® może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 386 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, Nutellę, lekko brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Podobne przepisy to Ciasto bananowe z lukrem Nutella, Nutella Swirl Tea Loaf (Low Carb and Gluten-Free), oraz Bananowe muffinki jogurtowe i mały chlebek bananowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (180 stopni C). Spryskaj patelnię bochenkową 9 x 5 cali (2 L) za pomocą sprayu do gotowania warzyw.
W małej misce połącz sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i kwaśną śmietanę.
W dużej misce ubijamy jajko, cukier granulowany i brązowy oraz banany. Mieszaj mąkę i zmielony len, na przemian z mieszaniną kwaśnej śmietany, aż się połączą.
Rozprowadzić na przygotowanej patelni; top z pekan, jeśli używasz.
Piec przez 50 do 60 minut lub aż tester włożony do środka wyjdzie czysty.
Ostudzić w patelni na stojaku przez 10 minut. Obróć się na stojaku, aby całkowicie ostygnąć.
Podawać pokrojony chleb bananowy z łyżką stołową (15 mL) NUTELLA®.