Blondynki z kawałkami czekolady Fleur de Sel
Przepis na Blondies z kawałkami czekolady Fleur de Sel można przygotować w około 55 minut. Za 19 centów za porcję otrzymasz dodatek na 48 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 150 kalorii. Ten przepis zachwycił 623 osoby. Mieszanka mąki, granulowanego cukru, fleur de sel i garstki innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 18%. Ten wynik nie jest aż tak super. Podobne przepisy obejmują Blondie z kawałkami czekolady Fleur de Sel, Trufle z ciemnej czekolady z Fleur de Sel i Ciasteczka czekoladowe do żucia z Fleur de Sel.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Nasmaruj patelnię z galaretką o wymiarach 9 na 13 cali miękkim masłem lub sprayem do gotowania.
Ubij masło w misie miksera, aż będzie jasne i puszyste, około 2 minut.
Dodawaj po trochu brązowy i granulowany cukier, wsypując je na brzeg miski. Podczas dodawania cukru od czasu do czasu zatrzymaj mikser i zeskrob boki i dno miski, aby upewnić się, że wszystko zostało całkowicie wymieszane. Utrzyj mieszaninę masła i cukru, aż będzie jasna i puszysta, około 8 minut. (Kremowanie tworzy w cieście pęcherzyki powietrza, dlatego te blondy mają lekką i delikatną konsystencję.)
W misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól morską, jeśli używasz. (
Dodaj sól tylko w razie potrzeby, ponieważ jest jej dużo na wierzchu gotowych ciasteczek.)
Dodawaj po 1 jajku, drugie dopiero po całkowitym wchłonięciu pierwszego. Gdy drugie jajko zostanie całkowicie wchłonięte, dodaj wanilię. Zmniejsz prędkość miksera na niską prędkość i powoli dodawaj mieszaninę mąki. Gdy suche składniki zostaną całkowicie połączone z mokrymi, dodaj wszystkie kawałki czekolady. Wygląda na to, że Twoja maszyna ma trudności z wmieszaniem kawałków czekolady, ponieważ jest ich zbyt dużo, ale nie zwiększaj jej, pozostaw ją na niskim poziomie i pozwól, aby całkowicie wymieszała kawałki.
Rozsmaruj ciasto na przygotowanej galaretce. Równomiernie posyp wierzch ciasta fleur de sel.
Włóż blondies do piekarnika, aż będą złotobrązowe na wierzchu i nie będą się chwiać w środku, od 30 do 35 minut. Pozwól, aby blondies ostygły na patelni ustawionej na drucianej kratce lub na ręczniku ustawionym na blacie.
Blondynki, wciąż znajdujące się na patelni, pokrój ostrym nożem w słupki, około 48 kawałków.
Wyjąć szpatułką i podawać. (Przechowuj resztki w szczelnym pojemniku przez maksymalnie 1 tydzień, ale nie wytrzymają tak długo!)