Bliskowschodnie ciasta z cukinią koszernej rewolucji z sosem Tahini
Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 25 i kosztuje 25 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 64 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 85 powiedziało, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, sól koszerną, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona Jagnięcina Z Bliskiego Wschodu Z Sosem Tahini, Bliskowschodnie kebaby Kofta z sosem cytrynowo-Tahini, oraz Bliskowschodnie pieczywo z bakłażanem, sosem Tahini i za ' atar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść durszlak w zlewie. Używając robota kuchennego lub tarki ręcznej, rozdrobnij cukinię i przenieś ją na durszlak (lub zetrzyj bezpośrednio na tarce).
Cukinię obficie posypać solą. Pozwól cukinii wydzielać płyn, około 20 minut, spłucz pod chłodną bieżącą wodą, a następnie ściśnij rękami lub ręcznikiem kuchennym, aby usunąć jak najwięcej pozostałego płynu, jak możesz.
Przenieść cukinię do dużej miski i dodać szalotki, czosnek i kminek. Smak i doprawić solą, jeśli to konieczne.
Dobrze wymieszać i wymieszać z oliwą z oliwek, proszkiem do pieczenia, mąką i jajkiem.
Mąka ręce lekko i tworzą mieszaninę do 24 rund o średnicy 2 cali. Spłaszczyć rundy i umieścić na talerzu. (Cukinię można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić przez 2 do 3 godzin.)
Aby zrobić sos tahini, połącz wszystkie składniki oraz 1/4 do 1/3 szklanki wody w średniej misce lub pojemniku blendera zanurzeniowego i zmiksuj za pomocą blendera zanurzeniowego, aż konsystencja osiągnie gęstą śmietanę. Alternatywnie użyj zwykłego blendera. Jeśli mieszanina wydaje się zbyt gęsta, dodaj więcej wody przez łyżkę stołową, mieszając po każdym dodaniu. Dostosuj przyprawę i schłodzić, w razie potrzeby.
Na dużej patelni, rozgrzać olej rzepakowy na średnim ogniu, aż trochę mieszaniny cukinii natychmiast skwierczy po dodaniu.
Dodać cukinię ciasta i smażyć na złoty kolor na dole, o 2 protokół. Obróć, naciśnij, aby spłaszczyć i smażyć o 1 minutę więcej. Zmniejszyć ogień do średnio niskie i gotować, aż ciasta są wykonywane przez, 5 do 8 protokół, obracając raz. Tymczasem połóż papierowe ręczniki na stojaku z drutu. Kiedy ciasta są gotowe, przenieść je do stojaka i osuszyć blaty z dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Podawać na gorąco z sosem na boku.