Blinty z macy serowej ze szparagami i koperkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc daj Blintzes Macy serowej ze szparagami i koperkiem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 935 kalorii, 40g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka szparagów, koperek, olej roślinny plus dodatkowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa selerowo-Pasternakowa z kulkami Macy z zielonej cebuli-koperku, Blinty Serowe, oraz Blinty Serowe.
Instrukcje
Mleko, Mączka z macy, jajka, olej i sól zmiksować w blenderze na gładką masę.
Odstawić ciasto na 30 minut.
Przed użyciem wymieszaj ciasto. Lekko szczotkuj patelnię 10-calową nonstick z olejem i podgrzewaj na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie pali. Trzymając patelnię off ciepła, wlać 1/3 ciasto puchar, natychmiast przechylając i obracając patelnię do pokrycia dna. (Jeśli ciasto ustawia się przed patelnia jest powlekany, zmniejszyć ciepło lekko do następnego crêpe.) Powrót patelni do ciepła i gotować crêpe aż do góry jest ustawiony i krawędzi i dołu są złote, o 1 minutę.
Wyjmij patelnię z ognia i poluzuj krawędź crêpe za pomocą elastycznej żaroodpornej szpatułki. Szybko odwrócić patelnię na talerzu, aby zwolnić crêpe. Dodać 11 więcej naleśników w ten sam sposób, szczotkując patelnię lekko olejem dla każdego i układając naleśniki na talerzu jako gotowane.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Szparagi gotować w szerokim garnku 4-do 5-quart wrzącej osolonej wody, odkrytej, aż będzie miękka, około 5 minut.
Szparagi przełożyć łyżką szczelinową na deskę do krojenia, aby ostygły.
Odciąć i rezerwy końcówki, a następnie drobno posiekać łodygi.
Wymieszaj twaróg, posiekane łodygi, koperek, jajko, pieprz i sól.
Umieścić 1 crêpe, bledszy bok do góry, na powierzchni roboczej i rozprowadzić skąpe 1/3 filiżanki nadzienia w poziomej linii tuż poniżej środka crêpe, pozostawiając 3/4-calowy brzeg na każdym końcu. Boki naleśnika złożyć na końcach nadzienia, a następnie, zaczynając od dołu, zwinąć, aby zamknąć nadzienie.
Przenieść, szew stronie w dół, do lekko masłem 15-przez 10-calowy płytkiej patelni do pieczenia. Pozostałe 11 naleśników należy wypełnić i przenieść w ten sam sposób.
Piec blintzes, pokryte folią, aż nadzienie jest gorące, 30 do 35 minut.
Masło ciepła w 10-do 12-calowej patelni na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi.
Dodać szalotki i gotować, mieszając, do miękkości, o 5 protokół. Wymieszać końcówki szparagów, sól, pieprz i gotować, mieszając, aż szparagi są podgrzewane przez, 1 do 2 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z koperkiem. Łyżka polewa blintzes.