Blanszowane Gai Lan z sosem ostrygowym (chiński brokuł)
Przepis blanszowany Gai Lan z sosem ostrygowym (chiński brokuł) jest gotowy w około 20 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 430 kalorii, 5G białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $2.08 za porcję. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wino ryżowe, gai lan, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Blanszowane Gai Lan Z Sosem Ostrygowym (Chiński Brokuł), Gai Lan (Chiński Brokuł) Z Sosem Ostrygowym, oraz Brokuły Chińskie w sosie ostrygowym (Gai Lan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sos ostrygowy, skrobię kukurydzianą, bulion z kurczaka, wino ryżowe, cukier, sos sojowy, imbir, czosnek i olej sezamowy w małym rondlu.Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż sos zgęstnieje.Odstawić.Umyj Gai lan w zimnej wodzie.Obetnij i wyrzuć twarde DNA.Łodygi obrać, jeśli są grube i twarde; pozostawić gai lan w całości lub pokroić na części.Doprowadzić 1-3 ćwiartki wody do wrzenia w woku i dodać soję i olej.
Dodać zieleninę, doprowadzić do drugiego wrzenia z pokrywką.Wyłączyć ciepło i niech Zieloni pary na minutę lub dwie.Gdy zielone łodygi rozjaśnią się, przetestuj jeden dla doneness.It powinny być delikatne i chrupiące.
Natychmiast odcedzić i otrząsnąć nadmiar wody.
Przekładamy na talerz, polewamy sosem i od razu podajemy.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.