Blanszowane Gai Lan z sosem ostrygowym (chiński brokuł)
Przepis blanszowany Gai Lan z sosem ostrygowym (chiński brokuł) jest gotowy w około 20 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 430 kalorii, 5G białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $2.08 za porcję. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wino ryżowe, gai lan, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Blanszowane Gai Lan Z Sosem Ostrygowym (Chiński Brokuł), Gai Lan (Chiński Brokuł) Z Sosem Ostrygowym, oraz Brokuły Chińskie w sosie ostrygowym (Gai Lan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz sos ostrygowy, skrobię kukurydzianą, bulion z kurczaka, wino ryżowe, cukier, sos sojowy, imbir, czosnek i olej sezamowy w małym rondlu.Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż sos zgęstnieje.Odstawić.Umyj Gai lan w zimnej wodzie.Obetnij i wyrzuć twarde DNA.Łodygi obrać, jeśli są grube i twarde; pozostawić gai lan w całości lub pokroić na części.Doprowadzić 1-3 ćwiartki wody do wrzenia w woku i dodać soję i olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Sos Ostrygowy
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Szczypta Białego Sezamu
Wino Ryżowe
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać zieleninę, doprowadzić do drugiego wrzenia z pokrywką.Wyłączyć ciepło i niech Zieloni pary na minutę lub dwie.Gdy zielone łodygi rozjaśnią się, przetestuj jeden dla doneness.It powinny być delikatne i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zieloni
3
Natychmiast odcedzić i otrząsnąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony Cukier
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Przekładamy na talerz, polewamy sosem i od razu podajemy.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.