Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die

Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die
Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem SF Food Wars-Konkurs Pie or Die może być tylko deserem, którego szukasz. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz skórkę z cytryny, mąkę z maranty, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubi to Południowe danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Angus Barn Chocolate Chess Pie, Świeże Ciasto Z Jeżynami, oraz Ciasto cytrynowe z kompot jeżyn dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodać ciasto curst wkładając 1 1/2 szklanki mąki AP i 1/2 szklanki mączki migdałowej do robota kuchennego z solą, cukrem. Kilka razy zmiksować, a następnie dodać masło (pokrojone w 1/4 kawałka) i smalec lub skracać pokrojone na 4 kawałki. Przetworzyć mieszaninę, aż bryła ciasta / pasty zacznie tworzyć się około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
SmalecSmalec
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodaj resztę 1 szklanki mąki AP do mieszaniny i pulsować kilka razy, aby rozbić ciasto. Jeśli ciasto jest nadal zbite, otwórz procesor i rozbij go trochę palcami lub widelcem, a następnie pulsuj jeszcze kilka razy. Chcesz, żeby mieszanka wyglądała jak twarożkowe grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie

Składniki

11 łyżka suszonego oreganolemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarchlemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarch22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuarrowroot flour or cornstarcharrowroot flour or cornstarch3egg yolks1 tablespoon lemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarchegg yolks1 tablespoon lemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarch115opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 cup lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice cold water1/2 cup lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice cold water350opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 cups of unbleached AP flour1/2 cup (65 g) almond meal or almond flour1 teaspoon of kosher or sea salt2 tablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup (115 g) leaf lard (see note) or trans-free short1/2 cups of unbleached AP flour1/2 cup (65 g) almond meal or almond flour1 teaspoon of kosher or sea salt2 tablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup (115 g) leaf lard (see note) or trans-free short591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(75 g) white granulated sugar, divided3 egg yolks1 tablespoon lemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarch(75 g) white granulated sugar, divided3 egg yolks1 tablespoon lemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarch75opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecups blackberries (fresh or frozen – picked over and any moldy one discarded)1/4 cup plus 2 tablespoon white granulated sugar, divided3 egg yolks1 tablespoon lemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarchcups blackberries (fresh or frozen – picked over and any moldy one discarded)1/4 cup plus 2 tablespoon white granulated sugar, divided3 egg yolks1 tablespoon lemon juice1 1/2 tablespoon arrowroot flour or cornstarch65opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 cup almond meal or almond flour1 teaspoon of kosher or sea salt2 tablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup (115 g) leaf lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice co1/2 cup almond meal or almond flour1 teaspoon of kosher or sea salt2 tablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup (115 g) leaf lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice co115opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeteaspoon of kosher or sea salt2 tablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice cold waterteaspoon of kosher or sea salt2 tablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice cold water115opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgetablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice cold watertablespoons of sugar12 tablespoons (170 g or 1 1/2 sticks) of cold unsalted butter1/2 cup lard (see note) or trans-free shortening1/3 cup ice cold vodka1/3 cup ice cold water591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemonslemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewhole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemonswhole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(115 g or 1 stick) unsalted butter at room temperature5 large eggs1/4 cup whole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons(115 g or 1 stick) unsalted butter at room temperature5 large eggs1/4 cup whole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemonscream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons11 łyżka suszonego oreganocornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemonscornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreovanilla extractZest from three medium lemonsvanilla extractZest from three medium lemons22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzugrain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemonsgrain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons5largeseggs1/4 cup whole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemonseggs1/4 cup whole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest from three medium lemons1( bakłażany)Zest from three lemonsZest from three lemons400opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecups white granulated sugar1/2 cup (115 g or 1 stick) unsalted butter at room temperature5 large eggs1/4 cup whole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest frocups white granulated sugar1/2 cup (115 g or 1 stick) unsalted butter at room temperature5 large eggs1/4 cup whole milk3/4 cup cream2 tablespoon medium grain cornmeal1 tablespoon cornstarch1/4 cup lemon juice1 teaspoon of vanilla extractZest fro791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwehoney1/3 cup fresh squeezed orange juice1 tablespoon arrowroot flour or cornstarch4 1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orangehoney1/3 cup fresh squeezed orange juice1 tablespoon arrowroot flour or cornstarch4 1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefresh squeezed orange juice1 tablespoon arrowroot flour or cornstarch4 1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange (about 1 Tbsfresh squeezed orange juice1 tablespoon arrowroot flour or cornstarch4 1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange (about 1 Tbs11 łyżka suszonego oreganozest of 1 medium orange (aboutzest of 1 medium orange (about11 łyżka suszonego oreganotablespoon arrowroot flour or cornstarch4 1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange (abouttablespoon arrowroot flour or cornstarch4 1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange (about11 łyżka suszonego oregano1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange (about1/2 cups of mixed berries (I used chopped strawberries, raspberries, tayberries, bluberries, blackberries but you can use whatever you want)zest of 1 medium orange (about791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweice cold vodka1/3 cup ice cold waterice cold vodka1/3 cup ice cold water791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelodowata wodalodowata woda

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Karthauserhof Karthauserhofberg Riesling Kabinett z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Karthauserhof Karthauserhofberg Riesling Kabinett
Karthauserhof Karthauserhofberg Riesling Kabinett
Zapach coś yeasty, bardzo świeże z wyraźnym akcentem czerwonych owoców, zwłaszcza malin. Elegancki, łatwy do tańca gabinet z delikatnym mineralnym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn