Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta wiśniowego z Czarnego Lasu. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 596 kalorii, 7G białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę ciasto, vanillan extract, vanillan extract, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tort Wiśniowy Czarny Las, Tort Wiśniowy Czarny Las, oraz eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ciasto czekoladowe: masło i mąka 2 (8-calowe) okrągłe patelnie do ciasta i rozgrzej piekarnik do 177°. przesiać razem kakao i mąkę do miski; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Masło
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
2
Za pomocą miksera elektrycznego ubijamy jajka i cukier. Ustaw miskę na rondlu z centymetrem ledwo gotującej się wody i ubijaj stale, aż jajka będą ciepłe w dotyku, o 2 protokół. Powrót miski do miksera i ubić ze średnią prędkością aż jajka poczwórnie w objętości, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Patelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
3
Ubić wanilię i sól do mieszaniny jaj na średniej prędkości. Przesiać jedną trzecią zastrzeżonej mieszaniny kakao na górze; złożyć aż tylko włączone. Powtórz jeszcze dwa razy z pozostałą mieszaniną kakao. Złóż roztopione masło na dwie części. Nie przesadzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Masło
Kakao W Proszku
Sól
Jajko
4
Delikatnie zeskrobać ciasto na przygotowane Patelnie i piec, aż tester ciasta wyjdzie czysty, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Pozostaw warstwy do ostygnięcia w patelniach na 10 minut; Odwróć na stojaki, aby całkowicie ostygły.
6
Nadzienie z czereśni: Rezerwuj 1/4 szklanki soku wiśniowego z wiśni, umieszczając 2 łyżki. do każdej z 2 małych filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Wiśniowy
Czereśnie
7
Pozostałe wiśnie i sok umieścić w małym rondlu; wymieszać 7 łyżek. cukier, skrobia kukurydziana i sól. Doprowadzić do wrzenia, mieszając; następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż mieszanina jest gęsta, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Czereśnie
Sok
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Wymieszać pozostałe 2 łyżki. cukier w 1 porcję soku wiśniowego i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Wiśniowy
Cukier
1
Połączyć czekoladę i 1/4 szklanki śmietany w małej misce. Kuchenka mikrofalowa na średniej mocy przez 2 minuty. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
Cukierki Peachie-o
2
Przenieść mieszaninę do dużej metalowej miski i ubić w pozostałej 1 szklance śmietany i zarezerwowane 2 łyżki. sok wiśniowy. Przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Wiśniowy
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
3
Do schłodzonego ganaszu wiśniowego dodać cukier cukierniczy i wanilię. Ubić mikserem elektrycznym, aż będzie puszysty i wystarczająco gęsty, aby się rozprzestrzenił.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Wanilia
Czereśnie
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
4
Lukier z bitą śmietaną: w dużej, schłodzonej, metalowej misce, mikserem elektrycznym ubić śmietanę, cukier i wanilię na sztywność.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Wanilia
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
5
Zespół ciasta: za pomocą ząbkowanego noża podziel każdą warstwę ciasta na pół, aby uzyskać 4 warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
6
Umieścić 1 warstwę na talerzu.
7
Połówkę nadzienia z czereśni rozłożyć na wierzchu; przykryć drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Funtów Jeżyn (około
8
Połówkę zarezerwowanej mieszanki soku wiśniowego skropić na wierzchu, a następnie przykryć połową ganaszu wiśniowego. Powtórz nakładanie warstw z ciastem, nadzieniem wiśniowym, ciastem, sokiem wiśniowym i ganache.