Bittersweet Decadence Cookies
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj słodko-gorzkie ciasteczka dekadenckie. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 121 kalorii. Ten przepis służy 36. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ekstrakt z wanilii, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Czekoladowe Ciasteczka Dekadenckie, Słodko-Gorzkie Ciasteczka Czekoladowe, oraz Słodko-Gorzkie Ciasteczka Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do temperatury 177°. Ułóż dwa arkusze ciastek (patrz uwaga) papierem do pieczenia.
W małej misce dokładnie wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól; odstawić.
Umieść 8 uncji (225 gramów) czekolady i masła w dużej misce ze stali nierdzewnej w szerokiej patelni ledwo gotującej się wody i często mieszać tylko do stopienia i gładkie.
Wyjąć czekoladę z patelni i odstawić na bok. Pozostaw ciepło pod patelnią.
W dużej żaroodpornej misce dokładnie ubić jajka, cukier i wanilię. Ustaw miskę na patelni i mieszaj, aż mieszanina będzie letnia w dotyku. Miksturę jajeczną wymieszać z ciepłą (nie gorącą) czekoladą. Wymieszać w mieszaninie mąki, następnie orzechy i kawałki czekolady.
Kropla lekko zaokrąglone łyżki ciasta 1 1/2 cala od siebie na wyłożonych arkuszy cookie.
Piec, aż powierzchnia ciasteczek wygląda sucho i ustawić, ale środek jest nadal lepki, 12 do 14 protokół. Przesuń ciasteczka, nadal na pergaminie, na stojaki, lub ustawić patelnie na stojakach.
Niech ostygnie całkowicie. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Uwaga: jestem wybredny w kwestii arkuszy cookie. Te ciasteczka będą miały najlepszy smak i konsystencję, jeśli są pieczone na arkuszach wyłożonych pergaminem, który izoluje je wystarczająco, ale nadal pozwala ciasteczkom być trochę chrupiące na zewnątrz i miękkie wewnątrz. Amortyzowane Patelnie i silikonowe wkładki sprawiają, że Tekstura ciastek jest zbyt jednolita jak na mój gust. Patelnie o ciemnych powierzchniach (nawet jeśli są nieprzywierające) mają tendencję do przypalania bogatych czekoladowych ciastek przed gotowaniem.
Nuty czekolady aby używać czekolady o wyższej zawartości procentowej do produkcji ciasteczek, które są coraz słodko-gorzkie, bez poświęcania tekstury lub ładnego połysku na powierzchni ciasteczek, dostosuj przepis jako follows.To użyj 61% do 64% czekolady: użyj 7 uncji (200 gramów) czekolady. Zwiększyć cukier do 1/2 szklanki plus 1 łyżka stołowa (110 gramów). aby użyć 66% czekolady: użyj 6 1/2 uncji (185 gramów) czekolady. Zwiększyć masło do 3 łyżek stołowych (45 gramów), a cukier do 1/2 szklanki plus 2 łyżki stołowe (125 gramów).aby użyć 70% do 72% czekolady: Użyj 5 1/2 uncji (155 gramów) czekolady. Dodać masło do 3 łyżek stołowych (45 gramów) i cukier do 3/4 szklanki (150 gramów).Na kawałki, użyć dowolnej czekolady chcesz, taki sam jak lub inny od ciasta. Żadne zmiany nie są konieczne.