Biszkopt Morelowy
Potrzebujesz deseru bezmlecznego ? Biszkopt morelowy może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 189 kalorii , 5 g białka i 2 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 30 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, jajka, mąkę tortową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 14% . Wypróbuj świeży biszkopt morelowo-miodowy (w stylu rosyjskim) , bezcukrowy i bezglutenowy biszkopt morelowy Wicklewood's oraz biszkopt , aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Przesiej mąkę, 3/4 szklanki cukru, sól i proszek do pieczenia. Oddziel żółtka od białek.
Do mąki dodać żółtka, sok z moreli oraz ekstrakty z wanilii i migdałów. Ubijaj na niskich obrotach miksera elektrycznego przez około 1 minutę.
Dobrze umyj ubijaki przed ubijaniem białek. W szklanej lub metalowej misce (nie używaj plastikowej) ubijaj białka na puszystą masę. Stopniowo dodawaj 1/2 szklanki cukru i kontynuuj ubijanie, aż masa będzie sztywna.
Delikatnie dodaj mieszaninę żółtka i mąki do białek, około 1/4 na raz. Nie mieszaj, gdyż ciasto nie będzie puszyste. Delikatnie przełóż ciasto do nienatłuszczonej formy na rurki.
Piec około 40 do 50 minut. Natychmiast odwróć patelnię do góry nogami i poczekaj, aż ostygnie. Gdy ciasto ostygnie, zdejmij je z formy.