Bistec Argentino al Chimichurri (stek z sosem Chimichurri)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Bistec Argentino al Chimichurri (stek z sosem Chimichurri). Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i דל פחמימות,zny przepis ma 244 kalorie, 15g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz sól i pieprz, top schab steki, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek z sosem Chimichurri (Carne con Chimichurri), Najlepsze Chimichurri: Chimichurri marynata & SOS stek, oraz Stek z sosem Chimichurri dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby chimichurri, połączyć kolendry, ocet, olej, czosnek, adobo, oregano, pieprz, i płatki chile.
Wołowinę opłukać, osuszyć i natrzeć mieszanką przypraw do steków.
W 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu rozpuść 1 łyżeczkę masła.
Ułożyć steki na patelni i gotować, obracając w razie potrzeby, do brązowego wszystkie boki, w tym krawędzie, o 10 minut w sumie bardzo rzadko (czerwony w środku, wyciąć do testu). Dla średnio rzadkich, gotować 2 lub 3 minut więcej. Aby zmniejszyć rozpryskiwanie, wytrzyj tłuszcz z patelni ręcznikami papierowymi.
Przełożyć steki na talerz; ogrzać. Jeśli ciemne zwęglone kawałki są obecne w patelni, wytrzyj papierowym ręcznikiem.
Dodać pozostałe masło do patelni i wymieszać; po rozpuszczeniu dodać sos chimichurri.
Mięso kroimy na 4 porcje i układamy na talerzach.
Na patelnię wlać soki mięsne z talerza, a następnie polać stekami sosem z kadzi.
Parowanie win: lekko pikantne czerwone wino z dojrzałymi śliwkami i wiśniami, takie jak La Boca 2003 Malbec z Argentyny.