Biscotti żurawinowo-pomarańczowe
Biscotti żurawinowo-pomarańczowe przygotowuje się od początku do końca w ciągu 1 godziny i 20 minut . Ten deser ma 291 kalorii , 4 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 43 centy za porcję. Kilku osobom bardzo spodobało się to danie śródziemnomorskie. 36 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup żurawinę, sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 33% . Ta ocena nie jest tak imponująca. Biscotti żurawinowo-pomarańczowe , Biscotti żurawinowo-orzechowe i Biscotti migdałowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym.
Ubij masło i cukier w misce, aż mieszanka będzie kremowa. Ubij jajka, skórkę pomarańczową, ekstrakt pomarańczowy i ekstrakt migdałowy.
W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; wymieszaj składniki suche ze składnikami wilgotnymi, aż powstanie sztywne ciasto.
Wymieszaj słodzone żurawiny z ciastem. Uformuj ciasto w kulkę, pokrój na połówki i uformuj każdą połówkę w kłodę.
Ułóż polana na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20–25 minut, aż brzegi lekko się zrumienią.
Pozostaw polana do całkowitego ostygnięcia na kratce.
Pokrój drewno na plasterki pod niewielkim kątem i połóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz biscotti, aż będą chrupiące i lekko złocistobrązowe, około 7 minut.