Biały tort weselny z malinowym nadzieniem
Biały tort weselny z nadzieniem malinowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 72. Jedna porcja zawiera 664 kalorie, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Ślub. Udaj się do sklepu i odebrać cukier puder, dekorowanie, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Babeczki na tort weselny migdałowy z nadzieniem malinowym, Klasyczny Tort Weselny Z Nadzieniem Malinowym I Lukrem Maślanym, oraz Tort Weselny Cytrynowo-Malinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. obficie nasmaruj DNA i boki każdej kwadratowej patelni z solidnym skróceniem.
Posypać mąką, aby pokryć Patelnie; dotknij, aby usunąć nadmiar mąki.
Aby ciasto na 6-i 8-calowe patelnie, w dużej misce, pokonać 2 pudełka ciasto mix, 2 1/2 szklanki wody, 2/3 szklanki oleju i 6 białek z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Spread 2 1/4 filiżanki ciasto w 6-calowej patelni i 4 1/4 filiżanki ciasto w 8-calowej patelni. Przykryć pozostałe ciasto folią; przechowywać w lodówce.
Umieść obie patelnie około 3 cali od siebie na środkowym stojaku piekarnika w piekarniku.
Piec 6-calowe ciasto 40 do 45 minut i 8-calowe ciasto 45 do 50 minut. Ciasto odbywa się, gdy wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta. Schłodzić w patelniach na stojakach chłodzących 15 minut.
Usuń ciasta z patelni; umieść górne boki na stojakach chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Aby ciasto na 12-calowy patelni, w dużej misce, beat 2 pudełka ciasto wymieszać, 2 1/2 szklanki wody, 2/3 szklanki oleju i 6 białek z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Dodać ciasto do ciasta odstawić w lodówce; wymieszać, aby połączyć.
Rozłóż 9 filiżanek ciasta równomiernie na patelni.
Piec 12-calowe ciasto 50 do 60 minut. Ciasto odbywa się, gdy wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 25 minut.
Wyjmij ciasto z patelni; umieść górną stronę na stojaku chłodzącym. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Każdy poziom składa się z 2 warstw ciasta. Aby wykonać kolejną warstwę 6 - i 8-calową, umyj i wysusz obie Patelnie. Przygotuj Patelnie ponownie zgodnie z zaleceniami w kroku
Wypełnij Patelnie zgodnie z Instrukcją w kroku
Piec i ostudzić zgodnie z zaleceniami w kroku
Umyć i wysuszyć 12-calową patelnię na ciasto. Przygotuj patelnię ponownie zgodnie z zaleceniami w kroku
Dla drugiej warstwy, zrobić ciasto, wypełnić patelnię, piec i ostudzić zgodnie z zaleceniami w krokach 4 i
Aby zrobić lukier, w dużej misce wymieszać 8 szklanek cukru pudru i 1 łyżkę proszku bezowego. Z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, ubić w 1 szklance skracania, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżeczki wanilii i 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego; ubić na średniej prędkości, aż będzie gładka.
Dodać dodatkowe mleko, 1 łyżka na raz, aby uzyskać konsystencję lukier do smarowania.
Przenieść lukier do innej dużej miski; przykryć folią. Dodać lukier zgodnie z zaleceniami 3 więcej razy.
Aby zmontować ciasto, ząbkowanym nożem, odciąć kopulastą górną skorupę każdej warstwy ciasta, tworząc płaską powierzchnię. Ostrożnie zetrzyj okruchy z ciast.
Umieść około 1 łyżki lukru na tacy, gdzie pierwsza warstwa ciasta zostanie umieszczona, aby ciasto nie przesuwało się na tacy.
Umieść 1 (12-calową) warstwę, pociętą bokiem do góry, na tacy.
Umieść dużą okrągłą końcówkę dekoracyjną w ozdobnej torbie; wypełnij lukrem. Rury wokół górnej wewnętrznej krawędzi warstwy ciasta, tworząc grubą granicę lukier około 3/4 cala wysokości.
Rozłóż 1 filiżankę maliny nadzienie na wierzchu ciasta wewnątrz granicy lukier. Wierzch z drugą 12-calową warstwą ciasta, wyciąć bok w dół.
W przypadku warstw 6-i 8-calowych zrób karton kwadratowy, aby umieścić poziomy ciasta, umieszczając dno patelni na tekturze; śledź wokół krawędzi patelni.
Wyciąć nożyczkami. Dla 6-calowy poziom, umieścić niewielką ilość lukier na środku placu tektury trzymać ciasto w miejscu.
Umieść 6-calową warstwę ciasta, pociętą bokiem do góry, na tekturze. Rur lukier granicy wokół górnej krawędzi wewnątrz ciasta.
Rozprowadzić 1/4 szklanki maliny nadzienie na wierzchu ciasta wewnątrz granicy. Wierzch z pozostałą 6-calową warstwą ciasta, przyciąć bok w dół. Powtórz dla 8-calowej warstwy, używając 8-calowego kwadratu kartonowego, obu 8-calowych warstw ciasta i 1/2 szklanki nadzienia malinowego.
Aby zmrozić 6-i 8-calowy poziom, wymieszać lukier. Używając dużej szpatułki, ostrożnie rozprowadź cienką warstwę lukru na bokach ciast, a następnie na wierzchu. Użyj szpatułki, aby popchnąć lukier, nigdy nie pozwalając szpatułce dotknąć ciasta. (Celem tej techniki jest uszczelnienie okruchów, aby ułatwić lukier ciasto.) Nałożyć drugą grubszą warstwę lukru na boki i wierzchołki ciast, rozprowadzając do uzyskania gładkości.
W przypadku ułożonego ciasta, w którym poziomy są umieszczone bezpośrednio jeden na drugim, każdy poziom będzie musiał być obsługiwany przez kilka prętów kołkowych. Aby zaznaczyć, gdzie umieścić 8-calowy poziom na górze 12-calowej warstwy, środkowy 8-calowy patelnia do ciasta, odwrócony do góry nogami, na górze 12-calowej warstwy i delikatnie naciśnij, aby odcisk; usuń patelnię. Włóż 1 pręt kołkowy do środka 12-calowego poziomu, prosto w dół do tacy. Zaznacz pręt z dokładną wysokością poziomu; Usuń pręt.
Wytnij jeszcze 7 prętów na zaznaczoną długość. Włóż pręty do 12-calowego ciasta, rozstaw równomiernie 1 1/2 cala od siebie w nadrukowanym konturze na 12-calowym poziomie.
Zaznacz 8-calowy poziom z nadrukiem 6-calowej patelni na ciasto; usuń patelnię.
Wytnij i włóż 8 prętów kołkowych dla warstwy 8 cali zgodnie z Instrukcją w Kroku 1
Najwyższy poziom 8-calowy z 6-calowym poziomem.
Użyj pozostałego lukier do dekoracji ciasta zgodnie z życzeniem.
Dodaj królewskie kwiaty lukru.