Biały tort urodzinowy z włoską lukrem bezowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Ten przepis służy 16. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka białek, jajka, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim Urodziny wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Tort Świeżo-Jagodowy Z Lukrem Włosko-Bezowym, Bezglutenowe Białe Ciasto Z Włoskim Masłem Bezowym, oraz Pecan-tort urodzinowy espresso z lukrem kawowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować ciasto, pokryj 2 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast sprayem do gotowania; dno garnków wyłożyć papierem woskowym. Pokryć papier woskowy sprayem do gotowania; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
3
Umieścić 2 szklanki cukru i niesolonego masła w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości przez 5 minut lub do dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Niesolone
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
4
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Ubić 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii i 1/2 łyżeczki ekstraktu z migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Ekstrakt Z Migdałów
Jajko
5
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
6
Mąkę połączyć, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i 1/2 łyżeczki soli, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Dodać mieszankę mąki i maślankę na przemian z mieszanką cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszać po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Mąka Uniwersalna
Cukier
8
Wlać ciasto do przygotowanych patelni. Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
9
Piec w 350 przez 30 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Fajne ciasto w patelniach przez 10 minut na stojaku z drutu; usuń ciasto z patelni. Ostrożnie odkleić papier woskowy i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Stojak Na Druty
Piekarnik
10
Aby przygotować lukier, umieść krem z kamienia nazębnego i białek w dużej misce; ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Białka Jaj
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
11
Połącz 1 szklankę cukru, 1/4 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, często mieszając mieszaninę i doprowadzić do wrzenia. Gotować, bez mieszania, przez 2 minuty lub aż termometr cukierkowy zarejestruje 23
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite Octopus
Cukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Patelnia Z Sosem
12
Wlać gorący syrop cukrowy cienkim strumieniem na białka jaj, ubijając z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszaj 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii i 1/2 łyżeczki ekstraktu z migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Ekstrakt Z Migdałów
Syrop Cukrowy
Białka Jaj
13
Ułóż 1 warstwę ciasta na talerzu; rozłóż warstwę ciasta z 2 szklankami lukru. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Lukier
14
Rozłóż pozostałą lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.